Sluiter Machining streeft naar perfectie

Sluiter Techniek heet voortaan Sluiter Machining. Deze nieuwe naam dekt de lading veel beter, want het in Opheusden gevestigde bedrijf  is specialist in het vervaardigen van draai- en freesonderdelen. Het is bovendien een naam waarmee de verspanende toeleverancier verder kan groeien. Belangrijk voor die groei zijn ook het onlangs behaalde ISO 9001:2008 certificaat en het certificaat voor herwaarmerken NEN-EN 10204:2004.

Het is druk bij Sluiter Machining. Erg druk zelfs. Hendrik Sluiter moet regelmatig op de rem trappen om niet te snel te groeien. Hij en zijn medewerkers zijn gespecialiseerd in het CNC frezen en draaien van complexe fijnmechanische onderdelen uit materialen zoals Titanium, Super Duplex en Alloy. Hiervoor beschikken ze over een veelheid van bewerkings- en productiemogelijkheden (zowel 5-assig frezen als 9-assig draai/frezen), waarmee ze enkelstuks en series produceren met kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit.

Streven naar perfectie
De klantenkring die daarmee is opgebouwd, groeit gestaag. Bovendien leggen bestaande klanten steeds meer werk in Opheusden neer. Dat komt allereerst natuurlijk omdat Sluiter Machining kwalitatief goede producten levert. “Perfectie is ons streven. We willen de producten zó maken dat het voor de klant een winsituatie is.”
Daar komt bij dat Sluiter Machining snel reageert, altijd 1 op 1 contacten onderhoudt en een stukje meedenkt. Regelmatig worden bijvoorbeeld producttekeningen verbeterd, zodat onderdelen efficiënter worden geproduceerd, waardoor ze onder de streep uiteindelijk minder kosten. Veel klanten zijn zo’n aanpak niet gewend, maar waarderen die enorm. Met als gevolg dat ze steeds grotere en steeds meer complete pakketten neerleggen bij Sluiter. De verspaningsspecialist wordt  steeds vaker gevraagd subassemblages en complete units te leveren. “We moet er veel tijd in steken om daar aan tegemoet te kunnen komen. Daar werken we hard aan.”

ISO 9001:2008 en herwaarmerken
Het behalen van ISO 9001:2008 is wat dat betreft een belangrijke stap. Sluiter hoefde hiervoor niet veel te veranderen aan de werkwijze, maar alle processen van offertestadium tot en met uitlevering van orders zijn nu omschreven en vastgelegd. Bestaande klanten vroegen steeds vaker naar het certificaat en aan nieuwe klanten kan nu worden getoond dat volgens de norm wordt gewerkt. Hetzelfde geldt voor de stempelbevoegdheid. “We konden wel overstempelen, maar nog niet gecertificeerd. Nu dus wel. Met deze twee certificaten kunnen we meedoen binnen de markt.”
De naamsverandering gaat gepaard met een nieuwe huisstijl (en de pay-off  ‘Driven by Perfection’) en een nieuwe website. Deze laat precies zien wat Sluiter Machining doet, wat het in huis heeft en wat de klanten van het bedrijf kunnen verwachten.
Ondertussen blijft Hendrik Sluiter gericht verder investeren in zijn bedrijf; in de organisatie, het machinepark en de medewerkers. De jongste aanwinst in de productieruimte is een Mitutoyo hoogtemeter (bereik 0-972 mm), waarmee de gewaarborgde kwaliteit verder wordt opgevoerd.     

Sluiter Machining
Standnummer 202, TIV Hardenberg 2015

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TIV Hardenberg

Vernieuwde Emco CNC draaimachine

27-08 De Ridder THO toont onder andere de nieuwe Emco E45 MY CNC draaimachine met…

TIV Hardenberg

Eenvoudig doornloos buigen

27-08 Eijerkamp Techniek importeert en verkoopt machines voor verspanende en niet-verspanende metaalbewerking waarvan veel uit…

TIV Hardenberg

Spannende, nieuwe producten

27-08 KEM Europe staat voor het eerst op TIV in Hardenberg. Dit doet de importeur…

Verspanen

Hagoort levert nieuwe snij-koelvloeistof

27-08 Hagoorts nieuwe snij-koelvloeistof Jokisch W2 OP maakt korte metten met veelvoorkomende problemen als schuimvorming,…

TIV Hardenberg

STODT leidt op in CNC verspaning en mechatronica

27-08 STODT Toekomsttechniek is specialist in het opleiden in de CNC verspaning en mechatronica op…

TIV Hardenberg

Lasrobot op H-frame, universele oplossing voor toeleveranciers

27-08 Valk Welding demonstreert op haar stand een lasrobot op een torsievast H-vormig frame. Met…

TIV Hardenberg

Widenhorn lanceert dealerschap Universal Laser Systems

27-08 Widenhorn doet voor de 14e keer mee aan TIV Hardenberg, maar voor het eerst…

TIV Hardenberg

Edgecam maakt 5-assig simultaan frezen haalbaar voor kleine portemonnee

27-08 ATS EdgeIT, de elite Edgecam reseller van de Benelux, vestigt de aandacht op Edgecam…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV