DMG Mori: duurzaamheid is verplicht!

Gereedschapsmachineproducent DMG Mori richt zich met de DMG Mori Green Economy op drie belangrijke gebieden voor 100% groene machines: Green Machine, Green Mode en Green Tech.

Productie in een van de fabrieken van DMG Mori. De machinebouwer wil een doorslaggevende bijdrage leveren aan een groenere toekomst.

Dit jaar zal de machinebouwer 47 innovaties presenteren – waarvan 16 wereldpremières, 2 automatiseringsoplossingen, 15 nieuwe digitale ontwikkelingen waaronder 5 technologiecycli en 8 DMG Mori-componenten, evenals 6 innovaties voor meer duurzaamheid. Alle innovaties zijn gericht op hét branche-evenement van het jaar: de EMO Hannover, zo maakte CEO van DMG Mori AG Christian Thönes bekend bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2023.

Duurzaamheid verplicht

Voor alle innovaties geldt: Duurzaamheid is verplicht! Vandaar het Green Economy initiatief. Voor het onderdeel Green Mode ontving DMG Mori als eerste fabrikant van gereedschapsmachines in Duitsland in het eerste kwartaal van 2023 het wereldwijd geldige certificaat voor energie- en media-efficiëntie (EME). De TÜV SÜD Industrie Service bevestigt daarmee de effectiviteit van de energie-efficiëntiemaatregelen en de berekeningsmethodes van DMG Mori. Green Mode verhoogt de energie-efficiëntie van de machines tot 40% in vergelijking met de vorige modellen.

Belangrijk investeringsmotief

DMG Mori zegt te profiteren van de trend naar grondstofbesparende productieprocessen. Duurzaamheid wordt voor de klanten steeds belangrijker als investeringsmotief. “Onze vroege strategische focus op automatisering, digitalisering en duurzaamheid was raak en past momenteel beter dan ooit. We zullen deze triade ook in de toekomst voortvarend voortstuwen.”

DMG Mori is tevreden over het eerste kwartaal van 2023. In de eerste drie maanden bereikten de binnenkomende bestellingen € 787,4 miljoen en lagen daarmee -9% onder het record van vorig jaar (€ 861,6 miljoen). Vergeleken met het onmiddellijk voorafgaande kwartaal stegen de bestellingen aanzienlijk met +40% (Q4 2022: € 564,1 miljoen). Het concern bevestigt dan ook de prognose voor het hele jaar: de orderontvangst zou ongeveer € 2,45 miljard moeten bedragen. In termen van omzet verwacht DMG Mori ongeveer € 2,35 miljard.

Alles in het teken van EMO

Het huidige boekjaar staat in het teken van de EMO − de grootste vakbeurs voor gereedschapsmachines ter wereld. “Van 18 tot 23 september tonen wij als grootste exposant een groot aantal innovaties met een hoge mate van procesintegratie voor het besparen van hulpbronnen en een efficiënte productie alsmede nieuwe, duurzame oplossingen op het gebied van technologie, automatisering en digitalisering. Een bijzonder hoogtepunt is Celos X, de platformgebaseerde end-to-end-werkvloeroplossing voor de netwerkproductie van de toekomst met een schaalbare architectuur waarin data centraal staan.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Altijd de perfecte smeermiddeloplossing

09-04 De technologische samenwerking tussen DMG Mori en Fuchs begon in 2014 met projecten in…

Automatisering

DMG Mori stimuleert gedigitaliseerde fabriek met IoTconnector

25-03 In het snel evoluerende landschap van CNC-productie wordt digitalisering gezien als de weg naar…

TechnishowNieuws

Hoofdrol op TechniShow voor Ecocool koelvloeistof van Fuchs/Lubsolutions

19-02 Ecocool Global 1000 combineert excellente verspaningsresultaten met een uitstekende bio-stabiliteit, resulterend in een lange…

Bedrijf en Economie

DMG Mori vestigt Europees hoofdkantoor in München

07-02 Vanaf 2026 huurt het bedrijf een innovatief pand vlakbij het Olympisch Park met een…

Verspanen

DMG Mori introduceert grote DMF 400|11 pendelfreesmachine op Open House

24-01 De ‘moving column’ machines van DMG Mori zijn interessant voor de bewerking van lange…

Verspanen

Taiwan pakt de spotlights op EMO met slimme oplossingen

23-10 Dat deed het land niet alleen met exposanten, die toekomstgerichte conceptproducten aan de wereld…

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Verspanen

Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

12-09 Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV