DMG Mori: duurzaamheid is verplicht!

Gereedschapsmachineproducent DMG Mori richt zich met de DMG Mori Green Economy op drie belangrijke gebieden voor 100% groene machines: Green Machine, Green Mode en Green Tech.

Productie in een van de fabrieken van DMG Mori. De machinebouwer wil een doorslaggevende bijdrage leveren aan een groenere toekomst.

Dit jaar zal de machinebouwer 47 innovaties presenteren – waarvan 16 wereldpremières, 2 automatiseringsoplossingen, 15 nieuwe digitale ontwikkelingen waaronder 5 technologiecycli en 8 DMG Mori-componenten, evenals 6 innovaties voor meer duurzaamheid. Alle innovaties zijn gericht op hét branche-evenement van het jaar: de EMO Hannover, zo maakte CEO van DMG Mori AG Christian Thönes bekend bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2023.

Duurzaamheid verplicht

Voor alle innovaties geldt: Duurzaamheid is verplicht! Vandaar het Green Economy initiatief. Voor het onderdeel Green Mode ontving DMG Mori als eerste fabrikant van gereedschapsmachines in Duitsland in het eerste kwartaal van 2023 het wereldwijd geldige certificaat voor energie- en media-efficiëntie (EME). De TÜV SÜD Industrie Service bevestigt daarmee de effectiviteit van de energie-efficiëntiemaatregelen en de berekeningsmethodes van DMG Mori. Green Mode verhoogt de energie-efficiëntie van de machines tot 40% in vergelijking met de vorige modellen.

Belangrijk investeringsmotief

DMG Mori zegt te profiteren van de trend naar grondstofbesparende productieprocessen. Duurzaamheid wordt voor de klanten steeds belangrijker als investeringsmotief. “Onze vroege strategische focus op automatisering, digitalisering en duurzaamheid was raak en past momenteel beter dan ooit. We zullen deze triade ook in de toekomst voortvarend voortstuwen.”

DMG Mori is tevreden over het eerste kwartaal van 2023. In de eerste drie maanden bereikten de binnenkomende bestellingen € 787,4 miljoen en lagen daarmee -9% onder het record van vorig jaar (€ 861,6 miljoen). Vergeleken met het onmiddellijk voorafgaande kwartaal stegen de bestellingen aanzienlijk met +40% (Q4 2022: € 564,1 miljoen). Het concern bevestigt dan ook de prognose voor het hele jaar: de orderontvangst zou ongeveer € 2,45 miljard moeten bedragen. In termen van omzet verwacht DMG Mori ongeveer € 2,35 miljard.

Alles in het teken van EMO

Het huidige boekjaar staat in het teken van de EMO − de grootste vakbeurs voor gereedschapsmachines ter wereld. “Van 18 tot 23 september tonen wij als grootste exposant een groot aantal innovaties met een hoge mate van procesintegratie voor het besparen van hulpbronnen en een efficiënte productie alsmede nieuwe, duurzame oplossingen op het gebied van technologie, automatisering en digitalisering. Een bijzonder hoogtepunt is Celos X, de platformgebaseerde end-to-end-werkvloeroplossing voor de netwerkproductie van de toekomst met een schaalbare architectuur waarin data centraal staan.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

DMG Mori kwaliteitszegel voor hyper MILL

27-03 Daar kunnen klanten ook gereedschappen, spaninrichtingen en andere door DMG Mori aanbevolen producten tegen…

Verspanen

EMO Hannover 2023 bundelt alle trends op vier gezamenlijke stands

08-02 Martin Göbel, Director Exhibitions bij de EMO-organisator VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken, oftewel Duitse Vereniging…

Verspanen

VerspaningsNieuws weer volop in productie

06-02 We zijn net een maand onderweg in het nieuwe jaar en de eerste editie…

Verspanen

Open huis DMG Mori in teken van zeven wereldprimeurs

23-01 Onder de draaibanken zal de nieuwe CTX 350 als primeur worden voorgesteld. DMG Mori…

Bedrijf en Economie

Duurzame productie biedt kansen en is onvermijdbaar

12-01 In de aanloop naar EMO Hannover 2023, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor productietechnologie met…

Verspanen

Wereldprimeur DMG Mori belaadt 2 bewerkingscentra

07-09 Met de integratie van hardware en software stemt DMG Mori consequent het gehele productportfolio…

Verspanen

Sluiter Machining kiest met 3nine voor stabiliteit en schone lucht

20-06 Sinds de oprichting van Sluiter Machining in 2005 heeft de toeleverancier zich gericht op…

Automatisering

Automatiseringsoplossing Light

25-05 Met de Matris Light biedt DMG Mori een flexibele automatiseringsoplossing voor de efficiënte productie…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021