DMG Mori effent pad naar digitalisering op EMO

Van de ongeveer 80 hightech machines die DMG Mori in september op de EMO gaat demonsteren, wordt ongeveer de helft getoond met automatisering. De machinebouwer komt bovendien met acht wereldpremières naar Hannover.

Evenals de twee voorgaande edities van de EMO in Hannover, heeft DMG Mori weer de hele hal 2 tot haar beschikking. Op een vloeroppervlak van 10.000 vierkante meter zullen de nieuwste innovaties worden gedemonstreerd, evenals de integrale technologische oplossingen, die uiteindelijk uitmonden in de digitale fabriek.

Pad van digitalisering
Het kernthema bij DMG Mori op de EMO is het ‘Pad van digitalisering’. De Japans-Duitse tandem zal laten zien hoe ze de weg naar de toekomst van de digitale fabriek effent voor haar klanten wereldwijd. De belangrijkste pijlers hieronder zijn het op Apps gebaseerde Celos besturings- en operationele systeem, de DMG Mori  technologie cycli en de klantspecifieke software-oplossingen voor maximale efficiency in digitale productie. In lijn hiermee zal het concern dus ook de diversiteit van haar geautomatiseerde oplossingen tonen in het nieuwe Vertico design. 

Additive manufacturing
Met een volledig gedigitaliseerde procesketen zal DMG Mori ook haar toekomstige technologieën op gebied van additive manufacturing tonen. Het aanbod omvat zowel Laser Deposition Welding met een poeder nozzle (Laser Metal Deposition) als Selective Laser Melting in een poederbed (SLM). DMG Mori toont hiermee aan dat het de twee belangrijkste productieprocessen voor het 3D printen van metalen kan aanbieden.

Technology Excellence Center
‘Van het product tot het proces’ is het motto van de branche-oplossingen in het DMG Mori Technology Excellence Center op de EMO. Door met klanten al in een zeer vroeg stadium op te trekken in gezamenlijke procesontwikkeling, is DMG Mori in staat klantspecifieke technische turnkey oplossingen aan te bieden in de aerospace, automotive, gereedschappen en vormenbouw en medische sectoren.

Acht wereldpremières
Zoals gebruikelijk komt DMG Mori weer met diverse wereldpremières op het gebied van draaien en frezen. Het nieuwste CTX 2500 700 universele draaicentrum is de prelude op de vijfde generatie van deze succesvolle serie, terwijl de CLX 550 een uitbreiding is van de range instap draaimachines. Met de NTX 2500 breidt DMG Mori het portfolio in draai-freesbewerkingen uit. Daarnaast zijn de derde generatie CTV 250 en de Multisprint 25 en Multisprint 36 draaiautomaten met meerdere spindels voorbeelden van automatisering die zorgt voor meer efficiency in serieproductie. De DMU 340 Gantry en DMU 200 Gantry 5-assige universele machines zijn twee nieuwe toevoegingen aan de XXL range.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

DMG Mori legt nadruk op procesbeheersing

18-06 Bij binnenkomst viel direct een bewerkingscel op met een DMU 50 CNC-freesmachine, gekoppeld aan…

Automatisering

GPM heeft veel profijt van digitalisering en gebruik van data

07-05 Nu is het een 70” (inch) touchscreen dashboard, waarop alle operationele informatie eenvoudig tevoorschijn…

Verspanen

Altijd de perfecte smeermiddeloplossing

09-04 De technologische samenwerking tussen DMG Mori en Fuchs begon in 2014 met projecten in…

Automatisering

DMG Mori stimuleert gedigitaliseerde fabriek met IoTconnector

25-03 In het snel evoluerende landschap van CNC-productie wordt digitalisering gezien als de weg naar…

TechnishowNieuws

Hoofdrol op TechniShow voor Ecocool koelvloeistof van Fuchs/Lubsolutions

19-02 Ecocool Global 1000 combineert excellente verspaningsresultaten met een uitstekende bio-stabiliteit, resulterend in een lange…

Bedrijf en Economie

DMG Mori vestigt Europees hoofdkantoor in München

07-02 Vanaf 2026 huurt het bedrijf een innovatief pand vlakbij het Olympisch Park met een…

Verspanen

DMG Mori introduceert grote DMF 400|11 pendelfreesmachine op Open House

24-01 De ‘moving column’ machines van DMG Mori zijn interessant voor de bewerking van lange…

Verspanen

Taiwan pakt de spotlights op EMO met slimme oplossingen

23-10 Dat deed het land niet alleen met exposanten, die toekomstgerichte conceptproducten aan de wereld…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV