DMG Mori effent pad naar digitalisering op EMO

0

Van de ongeveer 80 hightech machines die DMG Mori in september op de EMO gaat demonsteren, wordt ongeveer de helft getoond met automatisering. De machinebouwer komt bovendien met acht wereldpremières naar Hannover.

Evenals de twee voorgaande edities van de EMO in Hannover, heeft DMG Mori weer de hele hal 2 tot haar beschikking. Op een vloeroppervlak van 10.000 vierkante meter zullen de nieuwste innovaties worden gedemonstreerd, evenals de integrale technologische oplossingen, die uiteindelijk uitmonden in de digitale fabriek.

Pad van digitalisering
Het kernthema bij DMG Mori op de EMO is het ‘Pad van digitalisering’. De Japans-Duitse tandem zal laten zien hoe ze de weg naar de toekomst van de digitale fabriek effent voor haar klanten wereldwijd. De belangrijkste pijlers hieronder zijn het op Apps gebaseerde Celos besturings- en operationele systeem, de DMG Mori  technologie cycli en de klantspecifieke software-oplossingen voor maximale efficiency in digitale productie. In lijn hiermee zal het concern dus ook de diversiteit van haar geautomatiseerde oplossingen tonen in het nieuwe Vertico design. 

Additive manufacturing
Met een volledig gedigitaliseerde procesketen zal DMG Mori ook haar toekomstige technologieën op gebied van additive manufacturing tonen. Het aanbod omvat zowel Laser Deposition Welding met een poeder nozzle (Laser Metal Deposition) als Selective Laser Melting in een poederbed (SLM). DMG Mori toont hiermee aan dat het de twee belangrijkste productieprocessen voor het 3D printen van metalen kan aanbieden.

Technology Excellence Center
‘Van het product tot het proces’ is het motto van de branche-oplossingen in het DMG Mori Technology Excellence Center op de EMO. Door met klanten al in een zeer vroeg stadium op te trekken in gezamenlijke procesontwikkeling, is DMG Mori in staat klantspecifieke technische turnkey oplossingen aan te bieden in de aerospace, automotive, gereedschappen en vormenbouw en medische sectoren.

Acht wereldpremières
Zoals gebruikelijk komt DMG Mori weer met diverse wereldpremières op het gebied van draaien en frezen. Het nieuwste CTX 2500 700 universele draaicentrum is de prelude op de vijfde generatie van deze succesvolle serie, terwijl de CLX 550 een uitbreiding is van de range instap draaimachines. Met de NTX 2500 breidt DMG Mori het portfolio in draai-freesbewerkingen uit. Daarnaast zijn de derde generatie CTV 250 en de Multisprint 25 en Multisprint 36 draaiautomaten met meerdere spindels voorbeelden van automatisering die zorgt voor meer efficiency in serieproductie. De DMU 340 Gantry en DMU 200 Gantry 5-assige universele machines zijn twee nieuwe toevoegingen aan de XXL range.