Doosan en Dormac pakken uit

0

De Koreaanse machinebouwer Doosan Machine Tools timmert flink aan de weg in Europa. De voorraad spareparts is uitgebreid, er worden meer werktuigmachines op het oude continent geïnstalleerd en met nieuwe hoogwaardige machinemodellen weet Doosan steeds beter het high-end segment te bereiken.

Directeur Joost Verschure van Dormac CNC Solutions, dat Doosan in Nederland vertegenwoordigt, is enthousiast teruggekeerd uit Korea, waar Doosan onlangs weer haar tweejaarlijkse huisshow hield. En niet alleen hij was enthousiast. Ook de klanten die Dormac had uitgenodigd om mee te gaan, waren onder de indruk van de prestaties van de Koreanen. Vooral de uitbreiding van de nieuwe generatie premium 5-assige bewerkingscentra met de modellen DVF 6500 en DVF 8000 voor het compleet bewerken van grotere werkstukken sprak aan. Deze machineserie (die ook de al eerder geïntroduceerde DVF 5000 omvat) is geoptimaliseerd voor de onbemande bewerking van moeilijk te verspanen, complexe werkstukken, voorbereid op palletautomatisering en heeft een verbeterde toegang en een hoger bedieningsgemak. Met de draai-/kanteltafel kunnen werkstukken 5-assig simultaan in één opspanning compleet worden bewerkt, waarmee verspanende bedrijven hun productie-output aanzienlijk kunnen verbeteren. Joost Verschure: “Deze machines zijn compleet in eigen huis ontwikkeld en gebouwd. Doosan heeft het framework helemaal onder controle. Er zit goede sensoring in de machines, ze zijn compact gebouwd, kennen een goede spanenbeheersing en opereren stabiel.”
Nu deze nieuwe machineserie al anderhalf jaar meeloopt in het leveringsprogramma en uitvoerig is getest op de eigen Koreaanse thuismarkt, gaat Doosan met deze nieuwe generatie 5-assers actief de Europese markt op. Het wil deze machines in heel Europa in groten getale in het veld krijgen. Ook in Nederland. Om early adopters te verleiden biedt Dormac deze machines daarom momenteel aan met speciale introductiekortingen.

Procesoptimalisatie
Dormac groeit mee met de ontwikkelingen bij Doosan. De eigen organisatie is flink uitgebreid om de machines te kunnen installeren en servicen. Een belangrijke rol is er ook voor het sterk groeiende zusterbedrijf Dormatec, dat diverse installaties rondom metaalbewerkingsmachines levert zoals hogedruk units, koelinstallaties, olieafscheiders, filterinstallaties en luchtzuiveringsapparaten. Dormatec krijgt in september op de vakbeurs EMO in Hannover ruimte op de grote stand van Doosan, omdat die ook nadrukkelijk het accent op procesoptimalisatie gaat leggen. Verschure: “De producten van Dormatec zorgen voor toegevoegde waarde rondom een goede basismachine waardoor de totale performance beter wordt.”

Summer Sale
Ondertussen vergeten Doosan en Dormac het middensegement van de markt – daar waar zij groot zijn geworden – niet. Momenteel loopt de Summer Sale 2019, waarbij Dormac in samenwerking met Doosan een groot aantal voorraadmachines met aantrekkelijke kortingen aanbiedt. Het betreft 3- en -5-assige bewerkingscentra, geavanceerde draaimachines, multi-axis en multitasking machines, horizontale bewerkingscentra en diverse vormen van automatisering.