Dormac introduceert nieuwe Lynx 2600Y CNC draaibank

Dormac CNC Solutions presenteert met de Lynx 2600Y een nieuwe CNC draaibank in de 10 inch klasse. Deze machine maakt de Lynx Y serie van Doosan compleet. Hij is ontworpen voor het nauwkeurig bewerken van metalen onderdelen met verschillende vormen zoals ventielen, assen, tandwielen, flenzen en fittingen.

De nieuwe Lynx met Y-as (ook leverbaar als SY model met naast een Y-as ook een subspil) heeft een maximale bewerkingsdiameter van 380 mm en een maximale bewerkingslengte van 610 mm.

De nieuwe Lynx met Y-as (ook leverbaar als SY model met naast een Y-as ook een subspil) heeft een maximale bewerkingsdiameter van 380 mm en een maximale bewerkingslengte van 610 mm. Uiteraard zijn in de nieuwe machine de snijcapaciteiten van zijn voorganger (de Lynx 220Y serie) behouden gebleven. De levenscyclus van de nieuwe machine is echter verlengd, terwijl de duurzaamheid en het bedieningscomfort zijn verbeterd.

Uitgerust met een sterke 18,5 kW motor is de nieuwe serie productiever bij de bewerking van delen met een buiten en binnendiameters alsmede het werken met U-boren. Daarbij maakt de inzet van een 5000 min-1 roterend freesgereedschap, dat wordt ondersteund door een hoog stabiele BMT-structuur, verbonden met de inzet van de Y-as het vrij manoeuvreren van de roterende gereedschappen mogelijk. Zo kunnen verschillende bewerkingen van complexe vormen met een nog hogere nauwkeurigheid worden uitgevoerd, zoals spiebanen, complexe vlakken en circulaire interpolatie.

Lichte snijtaken

De nieuwe Lynx draaibank zal op de Metaaldagen live op de stand van Dormac worden gedemonstreerd. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de lancering van een tweede nieuwe machine van Doosan, het hoogproductieve verticale bewerkingscentrum SVM 4100. Deze machine is door de Koreaanse machinebouwer ontworpen om klanten de hoogste productiviteit te bezorgen bij steeds groeiende volume van lichte snijtaken. De SVM 4100 is ontwikkeld om te voldoen aan de toegenomen vraag naar het bewerken van aluminium spuitgietstukken in zowel de automotive- als de IT-industrie. Bovendien kan deze freesmachine worden gebruikt voor algemene lichte bewerkingen van stalen onderdelen.

De prestaties van de machine zijn geoptimaliseerd om korte cyclustijden te bieden door de acceleratie-/deceleratietijden van de XYZ-assen en spindel te verminderen, waardoor de niet-snijtijd wordt geminimaliseerd. Om aan de eisen van een grote verscheidenheid aan onderdelen te kunnen voldoen, heeft deze freesmachine het grootste bewerkingsgebied in zijn klasse en diverse belangrijke functies, zoals thermische verplaatsingscorrectie voor de direct aangedreven spindel en een Easy Operation Package (EOP).

De Easy Loader is geschikt voor automatische machinebelading en andere handlingstaken in de productie.

De Easy Loader is geschikt voor automatische machinebelading en andere handlingstaken in de productie.

Natuurlijk is ook Dormac Productie Automatisering van de partij. De specialist op het gebied van automatische machinebelading presenteert de Easy Loader met een Doosan cobot. De Easy Loader, ook geschikt voor andere handlingstaken in de productie, heeft een laadvermogen van maximaal 25 kg en is eenvoudig verplaatsbaar door middel van een palletwagen.

Andere kenmerken: snel wisselen van rasterplaten met centreerproppen; toegankelijke en eenvoudige programmering; overal inzetbaar; zowel geschikt voor draaibank als freesbank; korte omsteltijden; programmeerbaar geheugen voor repeterende taken; geen hekwerk of veiligheidsscanners nodig. Dormac gebruikt de nieuwste generatie cobots van Doosan Robotics. Op een tafel in de stand zullen nog twee extra cobots aanwezig zijn, waarmee de bezoekers zelf wat kunnen experimenteren.

Virtuele huisshow Doosan

Terwijl Dormac op de Metaaldagen enkele nieuwe machines van Doosan introduceert, pakt de Koreaanse machinebouwer zelf in eigen huis uit met de huisshow DIMF. Hier zullen nog veel meer nieuwe machines en ontwikkelingen (inclusief 5-assige machines, multitasking machines en automatiseringsoplossingen) worden gepresenteerd. Ook zijn er diverse presentaties over interessante onderwerpen. Normaal bezoekt Dormac dit evenement ieder jaar met een aantal klanten, maar dat zit er vanwege corona nog niet in. De DIMF wordt nu gehouden als een virtueel evenement van maandag 13 tot en met vrijdag 17 september. Belangstellenden kunnen zich hiervoor vooraf aanmelden via Dormac.

Hal 6, stand A044

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Dormac presenteert Doosan cobot met 30 kilo laadvermogen

03-06 Dormac omschrijft de P3020 als een baanbrekende palletising cobot, een nieuwe mijlpaal in het…

Toeleveren

Technology Update over cobots en robots in maakindustrie

27-11 Met de toenemende vraag naar high mix, low volume, high complexity producten in de…

Verspanen

‘Hoofdaannemer’ Dormac biedt altijd een totaaloplossing

20-11 “Door de wens van klanten hebben we onze diensten de laatste jaren steeds verder…

Verspanen

Alles draait om automatisering tijdens open huis bij Dormac

23-10 Dormac presenteert allereerst een uitgebreide line-up van metaalbewerkingsmachines van DN Solutions. Deze zijn specifiek…

Verspanen

Efficiënt verspanen in een gezonde werkomgeving

02-10 De PUMA DNT serie is voorzien van de geavanceerde Fanuc i Plus-besturing met een…

Automatisering

Hurco hanteert werkstukken beter met cobots

25-09 Iedereen die zijn machinebedieners wil ontlasten bij het plaatsen van onderdelen in de machine,…

Verspanen

DIMF toont toekomst van bewerkingsmachines

17-07 Maar liefst 4.500 klanten uit 55 landen bezochten begin juni de DIMF, die werd…

Verspanen

Optimaal verspanen in een digitale fabriek

30-05 Samen met een aantal partners laat Heidenhain in zes workshops zien wat de mogelijkheden…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV