Dormac introduceert nieuwe Lynx 2600Y CNC draaibank

Dormac CNC Solutions presenteert met de Lynx 2600Y een nieuwe CNC draaibank in de 10 inch klasse. Deze machine maakt de Lynx Y serie van Doosan compleet. Hij is ontworpen voor het nauwkeurig bewerken van metalen onderdelen met verschillende vormen zoals ventielen, assen, tandwielen, flenzen en fittingen.

De nieuwe Lynx met Y-as (ook leverbaar als SY model met naast een Y-as ook een subspil) heeft een maximale bewerkingsdiameter van 380 mm en een maximale bewerkingslengte van 610 mm.

De nieuwe Lynx met Y-as (ook leverbaar als SY model met naast een Y-as ook een subspil) heeft een maximale bewerkingsdiameter van 380 mm en een maximale bewerkingslengte van 610 mm. Uiteraard zijn in de nieuwe machine de snijcapaciteiten van zijn voorganger (de Lynx 220Y serie) behouden gebleven. De levenscyclus van de nieuwe machine is echter verlengd, terwijl de duurzaamheid en het bedieningscomfort zijn verbeterd.

Uitgerust met een sterke 18,5 kW motor is de nieuwe serie productiever bij de bewerking van delen met een buiten en binnendiameters alsmede het werken met U-boren. Daarbij maakt de inzet van een 5000 min-1 roterend freesgereedschap, dat wordt ondersteund door een hoog stabiele BMT-structuur, verbonden met de inzet van de Y-as het vrij manoeuvreren van de roterende gereedschappen mogelijk. Zo kunnen verschillende bewerkingen van complexe vormen met een nog hogere nauwkeurigheid worden uitgevoerd, zoals spiebanen, complexe vlakken en circulaire interpolatie.

Lichte snijtaken

De nieuwe Lynx draaibank zal op de Metaaldagen live op de stand van Dormac worden gedemonstreerd. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de lancering van een tweede nieuwe machine van Doosan, het hoogproductieve verticale bewerkingscentrum SVM 4100. Deze machine is door de Koreaanse machinebouwer ontworpen om klanten de hoogste productiviteit te bezorgen bij steeds groeiende volume van lichte snijtaken. De SVM 4100 is ontwikkeld om te voldoen aan de toegenomen vraag naar het bewerken van aluminium spuitgietstukken in zowel de automotive- als de IT-industrie. Bovendien kan deze freesmachine worden gebruikt voor algemene lichte bewerkingen van stalen onderdelen.

De prestaties van de machine zijn geoptimaliseerd om korte cyclustijden te bieden door de acceleratie-/deceleratietijden van de XYZ-assen en spindel te verminderen, waardoor de niet-snijtijd wordt geminimaliseerd. Om aan de eisen van een grote verscheidenheid aan onderdelen te kunnen voldoen, heeft deze freesmachine het grootste bewerkingsgebied in zijn klasse en diverse belangrijke functies, zoals thermische verplaatsingscorrectie voor de direct aangedreven spindel en een Easy Operation Package (EOP).

De Easy Loader is geschikt voor automatische machinebelading en andere handlingstaken in de productie.

De Easy Loader is geschikt voor automatische machinebelading en andere handlingstaken in de productie.

Natuurlijk is ook Dormac Productie Automatisering van de partij. De specialist op het gebied van automatische machinebelading presenteert de Easy Loader met een Doosan cobot. De Easy Loader, ook geschikt voor andere handlingstaken in de productie, heeft een laadvermogen van maximaal 25 kg en is eenvoudig verplaatsbaar door middel van een palletwagen.

Andere kenmerken: snel wisselen van rasterplaten met centreerproppen; toegankelijke en eenvoudige programmering; overal inzetbaar; zowel geschikt voor draaibank als freesbank; korte omsteltijden; programmeerbaar geheugen voor repeterende taken; geen hekwerk of veiligheidsscanners nodig. Dormac gebruikt de nieuwste generatie cobots van Doosan Robotics. Op een tafel in de stand zullen nog twee extra cobots aanwezig zijn, waarmee de bezoekers zelf wat kunnen experimenteren.

Virtuele huisshow Doosan

Terwijl Dormac op de Metaaldagen enkele nieuwe machines van Doosan introduceert, pakt de Koreaanse machinebouwer zelf in eigen huis uit met de huisshow DIMF. Hier zullen nog veel meer nieuwe machines en ontwikkelingen (inclusief 5-assige machines, multitasking machines en automatiseringsoplossingen) worden gepresenteerd. Ook zijn er diverse presentaties over interessante onderwerpen. Normaal bezoekt Dormac dit evenement ieder jaar met een aantal klanten, maar dat zit er vanwege corona nog niet in. De DIMF wordt nu gehouden als een virtueel evenement van maandag 13 tot en met vrijdag 17 september. Belangstellenden kunnen zich hiervoor vooraf aanmelden via Dormac.

Hal 6, stand A044

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Dormac heeft alles in huis voor totaaloplossingen

27-09 Met de SMX-serie brengt Dormac een flexibele en productieve multitaskingmachine naar METAVAK. De SMX2600s…

Verspanen

Open Huis Dormac brengt het complete verspaningsproces in beeld

13-09 Het Open Huis van Dormac is een jaarlijks terugkerend evenement, waar een mooie line-up…

Verspanen

Nicolás Correa presenteert gepatenteerde kotterkop op AMB

12-09 Dankzij het automatische kopwisselsysteem is de Magna binnen korte tijd te voorzien van een…

Verspanen

Diepgatboorspecialist Hopman versterkt draaicapaciteit met DN Solutions

05-09 Van oudsher is Hopman Machinefabriek een specialist in diepgatboren. In de productieruimte aan de…

Verspanen

Doosan Machine Tools wordt DN Solutions

01-06 De nieuwe naam DN Solutions, die vanaf 2 juni 2022 in gebruik wordt genomen…

Verspanen

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

25-05 Met ruim 5.400 geïnstalleerde machines is Nicolás Correa een toonaangevende fabrikant van grootformaat freesmachines.…

Automatisering

Omron start samenwerking met Innovatiecluster Drachten

02-05 “Omron is voor ons een partner van wereldformaat met geavanceerde industriële robots en cobots.…

Verspanen

Dormac leverancier van grootformaat freesmachines van Nicolás Correa

04-04 Nicolás Correa is gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van grootformaat bed freesmachines, freesmachines…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X