Dormac lanceert ‘eenvoudige’ beladingcel

Dormac Productie Automatisering introduceerde in samenwerking met 3D-Techdraw tijdens haar open huis de DPA Flex Loader 10, een ‘eenvoudige’ beladingcel voor draaimachines en bewerkingscentra.

De cel is voorzien van een 6-assige UR10 cobot met een bereik van 1.300 mm, een werkoriëntatie van 720º op alle assen en een maximaal werkstukgewicht van 10 kg. De verplaatsbare cel omvat vier lades van 720×560 mm van waaruit de robot, voorzien van een servo-elektrische grijper, de werkstukken oppakt, in de klauwplaat van de machine plaatst en het bewerkte werkstuk terugplaatst.

Beter in balans
Jasper Wijnschenk van 3DTechDraw: “Sterk punt is dat de cel op drie in plaats van vier punten steunt, waardoor de cel beter in balans is. Bovendien kan de cel eenvoudig overal bij een draai- of freesmachine geplaatst worden. Daarnaast is het voordeel dat de cel direct naast de deur, dicht tegen de machine geplaatst kan worden, zodat de machine altijd toegankelijk blijft, ook wanneer de beladingcel even niet wordt gebruikt. Inzet van een cobot in plaats van een industriële robot, heeft als voordeel dat voor deze toepassing verder geen veiligheidsvoorzieningen noodzakelijk zijn. Daarnaast is de cel met het touchpanel van Universal Robots eenvoudig te programmeren. We hebben de cel in eerste instantie ontwikkeld voor eigen gebruik, maar na gesprekken met Dormac is de cel doorontwikkeld met als resultaat dat deze DPA Flex Loader 10 tegen een gunstige prijs in de markt kan worden gezet.”

Joost Verschure van Dormac: “Bij Dormac Productie Automatisering (DPA) richten wij ons op het beladen en ontladen van draai- en freesmachines. Hiervoor gebruiken wij toegankelijke en betaalbare automatiseringsoplossingen vanuit het oogpunt ‘Keep It Simple’. De cel moet eenvoudig zijn in haar gebruik, probleemloos het werk doen en onverstoorbaar geld voor de klant opbrengen. Momenteel zien wij aan de instapzijde nog steeds veel bedrijven aanhikken tegen robotautomatisering in verband met de (gevoelsmatige) complexheid en de hoogte van de investering. We signaleren de behoefte van een eenvoudige oplossing zodat men ervaring kan opdoen met gerobotiseerde machinebelading. Dat daar ook een gunstiger prijskaartje aanhangt speelt daarbij uiteraard een belangrijke rol. Los van onze eigen systemen werken wij reeds vele jaren samen met een aantal automatiseringsspecialisten zodat wij op alle vlakken goed aan de wens van onze klanten kunnen voldoen, in zowel de lichtere product handeling als ook de zwaardere systemen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

‘Hoofdaannemer’ Dormac biedt altijd een totaaloplossing

20-11 “Door de wens van klanten hebben we onze diensten de laatste jaren steeds verder…

Verspanen

Alles draait om automatisering tijdens open huis bij Dormac

23-10 Dormac presenteert allereerst een uitgebreide line-up van metaalbewerkingsmachines van DN Solutions. Deze zijn specifiek…

Verspanen

Efficiënt verspanen in een gezonde werkomgeving

02-10 De PUMA DNT serie is voorzien van de geavanceerde Fanuc i Plus-besturing met een…

Verspanen

DIMF toont toekomst van bewerkingsmachines

17-07 Maar liefst 4.500 klanten uit 55 landen bezochten begin juni de DIMF, die werd…

Verspanen

Optimaal verspanen in een digitale fabriek

30-05 Samen met een aantal partners laat Heidenhain in zes workshops zien wat de mogelijkheden…

Automatisering

Dormac Cobots met partners present op VRM

22-05 Op 7 en 8 juni neemt Dormac Cobots, de officiële distributeur van collaboratieve robots…

Verspanen

Nieuwe freesbank garandeert leverbetrouwbaarheid Dietvorst

13-02 De machinefabriek in Uitgeest, een toeleverancier voor de fijnmechanische industrie, bestaat op 1 oktober…

Verspanen

“Ons doel is om tot de top 3 van machinebouwers te behoren”

24-11 Om meteen met de deur in huis te vallen. Waarom is de naam Doosan…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV