Dormatec levert spanenpersen voor grote volumes

Vanwege de toenemende vraag naar ‘groot volume’ spanenpersen (1500 kg/uur) heeft Dormatec het leveringsprogramma uitgebreid met Weima. Deze Duitse fabrikant bouwt zowel shredders als briketteerpersen voor grotere volumes spanen in uiteenlopende industrieën, waaronder de metaalverwerkende industrie.

Met het leveringsprogramma van Weima biedt Dormatec naast de compacte brikettenpersen nu ook een lijn spanenpersen voor de grotere volumes.

Hiermee biedt Dormatec naast de compacte brikettenpersen nu ook een lijn spanenpersen voor de grotere volumes. Met de hydraulische en mechanische spanenpersen van Weima kan een diversiteit aan organische en niet-organische materialen tot ronde of vierkante briketten worden geperst.

Gebruikers van deze persen zijn onder andere recyclingbedrijven, meubelmakers, houtverwerkingsbedrijven, metaalbewerkers en bedrijven in de automotive industrie en de landbouw. Materialen die in briketten geperst kunnen worden zijn bijvoorbeeld hout, plastic, papier, cellulose, metaal en biomassa (onder andere), zonder dat hier het gebruik van bindmiddel benodigd is.

Grootte en vorm

Het opslaan en verwerken van productieafval kost (opslag)ruimte en geld. Met de inzet van een briketteerpers wordt op beide aspecten bespaard. Door te briketteren kan het volume van spanen tot wel 90% worden gereduceerd. Dat betekent minder kosten voor het verwijderen van spanen en  kostenbesparing op de logistieke uitgaven. Door de spanen in dichte briketten te persen, wordt bovendien de verkoopwaarde aanzienlijk verhoogd. Ook wordt koelvloeistof of emulsie teruggewonnen.

Afhankelijk van de doorvoercapaciteit en het beoogde gebruik van de briketten, kunnen de spanenpersen van Weima geconfigureerd worden om briketten van een bepaalde grootte en vorm te produceren. Alle brikettenpersen hebben een robuuste constructie en vergen minimaal onderhoud. Daarnaast kunnen ze eenvoudig in elke productielijn worden geïntegreerd.

Speciale machine voor metaalindustrie

Weima levert verschillende typen brikettenpersen. De C-series  hebben een productievolume van 50-80 kg per uur, de TH standaard series verwerken meer dan 80 kg per uur en de TH industrieel zelfs 400 kg per uur. Speciaal voor de metaalindustrie is er de TH M-serie. Met deze machine kunnen alle soorten metaalkrullen, spanen en spaanders in briketten worden geperst. De TH-M is er in twee types. De TH 600 M produceert briketten tot 60 mm rond met een doorvoersnelheid van 220 kg/uur. De TH 800 M maakt briketten tot 80 mm rond met doorvoersnelheid van 300 kg/uur.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Dormac heeft alles in huis voor totaaloplossingen

27-09 Met de SMX-serie brengt Dormac een flexibele en productieve multitaskingmachine naar METAVAK. De SMX2600s…

Verspanen

Open Huis Dormac brengt het complete verspaningsproces in beeld

13-09 Het Open Huis van Dormac is een jaarlijks terugkerend evenement, waar een mooie line-up…

Verspanen

Promas legt focus op machines en automatisering

17-11 Wat direct de aandacht trok tijdens het open huis, waren de Acura 50 en…

MetavakNieuws

Dormatec creëert stabiel proces met randapparatuur

03-10 Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, investeren maakbedrijven in allerlei…

Verspanen

Scen vindt stabiel verspaningsproces naast machine

22-09 Om meer output te genereren met het huidige machinepark en ook om een aangenaam…

Verspanen

Optimaliseren verspaningsproces is vaak eenvoudig

06-09 Het gaat hierbij om olieafscheiders, olie- en spanenzuigers, koelinstallaties, apparatuur voor vloeistoffiltratie en olienevelfiltratie,…

Verspanen

Cobot biedt Evink helpende hand in onbemande productie

05-05 “Er staan veel hoogwaardige CNC-machines in Nederland en dat maakt het een moeilijke markt.…

Verspanen

Dormatec luchtreiniger bestrijdt besmetting via aerosolen

28-07 Dormatec introduceert een filtersysteem dat de verspreiding van virussen en bacteriën via aerosolen tegen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X