Draadloze IoT-tracker Intersat

0
122

Intersat introduceert de ‘My IoT-beacon’. Deze zogeheten ‘snap and go’ draadloos werkende IoT-tracker is ontwikkeld voor het ‘tracken’ en ‘tracen’ van waardevolle goederen als opleggers en machines, voor optimalisatie van lucht- en grondmetingen, alsmede voor het meten van statische omgevingsfactoren. Voor deze laatstgenoemde functionaliteiten wordt de IoT-beacon vrijwel altijd gekoppeld aan sensoren.

De IoT-beacon heeft ingebouwde sensoren en meet temperatuur, luchtvochtigheid, licht, druk en versnelling. Deze data worden via de LTE-communicatie en Cloud doorgegeven en kan ‘real time’ op het bestaande platform bekeken worden of na koppeling met business intelligence-systemen als CMS, WMS of ERP verder geanalyseerd en verwerkt worden. Noemenswaardig is dat de verzamelde data te gebruiken zijn voor kwaliteitscontroles, het voldoen aan SLA’s of voor het leveren van bewijzen nadien.

De batterijgevoede My IoT-beacon van Intersat is beschikbaar in twee uitvoeringen, met en zonder zonnepaneel. Bij de uitvoering met het zonnepaneel dient de batterijpack van 3,6 V uitsluitend als back up. Dit model kan 20 dagen achtereen zonder batterijen werken. Het eerstgenoemde model zonder zonnepaneel beschikt over maximaal 3.400 pings (ofwel kan 3.400 keer informatie versturen). Alle hierboven genoemde parameters zijn te combineren met alarmeringen, al dan niet aangevuld met extra sensoren. Praktijkvoorbeelden in Amerika waar bovengenoemde IoT-trackers reeds met succes zijn toegepast, zijn onder andere te vinden op allerlei voertuigen, maar ook containers, mobiele WC’s en machines cabines, maar ook in leidingen voor het meten van bijvoorbeeld drukopbouw/drukverlies in waterleidingen.