Drillmasters werkt accurater door ERP-oplossing Thinkwise

Thinkwise heeft een ERP-oplossing gerealiseerd voor Drillmasters in Maastricht, specialist in het produceren en herslijpen van boren, frezen en speciale gereedschappen voor de verspanende industrie. Met dit ERP-pakket wordt het gehele proces vastgelegd, van het ophalen van botte boren tot en met het weer afleveren van de herslepen boren. Zodoende werkt Drillmasters efficiënter en accurater en kan het een betere service bieden.

Drillmasters houdt zich van oorsprong bezig met het herslijpen van boren en frezen, en rekent met name veel vliegtuigbouwers tot zijn clientèle. Met een eigen transportdienst haalt het bedrijf wekelijks gebruikte boren op bij klanten, die vervolgens gesorteerd, geslepen, verpakt, en weer uitgeleverd worden. Verder wordt ook materiaal voor nieuw te maken boren besteld.

Vervangen Excel
Drillmasters was op zoek naar meer structuur in zijn bedrijfsproces en zocht een nieuwe ERP-oplossing als vervanging voor het zelf ontwikkelde Excel-systeem. Een belangrijk onderdeel van het proces is het sorteren en tellen van de boren. Tot voor kort verliep dit ingewikkeld en inefficiënt met een gebruiksonvriendelijke Excel-applicatie. Directeur Leon Moonen van Drillmasters: “Medewerkers waren veel tijd kwijt aan het overtypen van lijstjes met de handmatig gesorteerde boren naar het boekhoudsysteem van AFAS Online, zodat de facturen verstuurd konden worden.”

Thinkwise Testdrive overtuigend
Drillmasters ging in zee met Thinkwise, leverancier van een eigen low-code ERP-softwareplatform, nadat men door de Testdrive overtuigd was geraakt van de mogelijkheden van het low-code platform. Thinkwise had daarvoor een demo gemaakt met daarin de globale schermopbouw en de procesafwikkeling van de twee verschillende bedrijfsprocessen van Drillmasters. Zo kregen de medewerkers van Drillmasters een goed beeld van het nieuwe systeem. Niet alleen qua workflow, maar ook hoe detailinformatie uit diverse externe bestanden (zoals herslijpinstructies van klanten en instelgegevens voor machines) op de juiste plaatsen in het proces wordt weergegeven. Thinkwise wist vervolgens het bestaande Excel-systeem binnen een paar maanden tijd te moderniseren met het Thinkwise-platform.

Ondersteunende applicatie
Deze modernisering heeft geresulteerd in een nieuwe ERP-oplossing, die Drillmasters IMS wordt genoemd. Deze ondersteunt alle kernprocessen in de bedrijfsvoering. Zo worden artikelgegevens inclusief tekeningen vastgelegd, verkoopcalculaties gedaan, verkoop- en productieorders gemaakt en materialen ingekocht. De informatie die daaruit voortkomt wordt gebruikt om de voorraad te beheren en uiteindelijk te factureren. De factuur wordt automatisch doorgestuurd naar AFAS Online voor de financiële boekhouding. De informatie die bij het sorteren en tellen van boren en frezen wordt verzameld is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces en vormt de basis voor de uiteindelijke facturatie naar de klant. De tellingen worden bovendien direct ingevoerd en verwerkt op een tablet via een ondersteunende Thinkwise-app. De tablet app is dusdanig procesmatig opgebouwd dat het personeel een telling met een minimaal aantal handelingen bij een verkoop/productieorder kan registreren.

Meer accuraatheid
Na een snelle en probleemloze implementatie van de nieuwe ERP-oplossing en de tablet app, die onderdeel van het systeem is, heeft Drillmasters een aanzienlijke efficiëntieslag gemaakt. Daarmee wordt niet alleen tijd bespaard, het zorgt ook voor meer accuraatheid. Moonen: “Doordat we beter inzicht hebben in het hele proces en iedereen met dezelfde statussen werkt, weten we beter hoeveel boren we op welk moment afleveren en wat er bijgeslepen moet worden. Hierdoor zijn onze leveringen completer en betrouwbaarder. Hierdoor zijn onze klanten blijer en dat is een grote winst. Een bijkomend voordeel is dat we nu ook papierloos werken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Maximale kwaliteit en duurzaam succes met automatisering en digitalisering

23-11 Deze ontwikkeling heeft zijn weg gevonden naar de eigen productie van de Duitse fabrikant…

Plaatbewerking

Nieuwste Bystronic software bestuurt hele plaatwerkbedrijf

10-10 Bystronic had besloten dit jaar niet deel te nemen aan de zomereditie van de…

Automatisering

Halloy lanceert nieuwe ERP-software voor metaaltoelevering

21-06 De medewerkers van Halloy in Hengelo hebben samen tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Toeleveren

Technohub Ketenintegratie wil echte doorbraak realiseren

23-03 “We willen een echte doorbraak creëren, waarbij bedrijven in de keten lange termijn relaties…

Automatisering

MetaalNieuws thema/special Robots & Cobots

14-03 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

MetaalNieuws Extra IM

De complete gids voor ERP-software voor de metaalindustrie

01-03 Dit is op zich al een enorme uitdaging, maar fabrikanten worden geconfronteerd met nog…

Plaatbewerking

JWM Metaalservice versnelt offerteproces

15-02 JWM Metaalservice wil de klanten zoveel mogelijk ontzorgen en toegevoegde waarde bieden en heeft…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen