Duurzaam gebruik hijsmiddelen

0

De Rotterdamse bedrijven Van Oord en Hendrik Veder Group hebben een contract getekend voor het beheer van hijsmiddelen. Ze realiseren hiermee het duurzaam gebruik van deze hijsmiddelen.

Schepen van maritiem dienstverlener Van Oord installeren windmolens op zee. Om deze schepen de technisch complexe installatieprojecten uit te kunnen laten voeren zijn goed onderhouden en passende hijsmiddelen vereist. Met de ondertekening van de raamovereenkomst bevestigt Van Oord dat het de komende twee jaar het beheer van al hun hef- en hijsmiddelen zal uitbesteden aan de Hendrik Veder Group, die producten en diensten levert op het gebied van staaldraad en vezelkabels.

De dienstverlening die de Hendrik Veder Group zal gaan bieden, zorgt voor duurzaamheid, veiligheid, compliance en ook een grote kostenbesparing en bestaat uit de volgende componenten: Voorraad overzicht; Inventarisatie en registratie van de aanwezige hijsmiddelen; Onderhouden en certificeren van hijsmiddelen en door middel van QR-codering en een online database, om zo de certificaten beschikbaar te maken voor de gebruikers. Hierdoor kunnen de gebruikers aantoonbaar veilig kunnen werken; Gebruiksklaar; opslag en stock management van de hijsmiddelen, inclusief het beschikbaar maken van planningsinformatie Nauwkeurige logistieke (project-) ondersteuning. Alle hijsmiddelen just-in-time en fit for purpose aanleveren op de jobsite. Michiel Pieterman, Offshore Wind Operations Manager bij Van Oord: “Dankzij deze samenwerking worden de hijsmiddelen op een duurzame wijze ingezet. De kwalitatieve hijsmiddelen gaan langer mee, want ze worden ofwel hergebruikt ofwel omgezet als nieuwe grondstof, waarbij te allen tijde 100 procent compliancy wordt gegarandeerd. Hiermee wordt op een praktische manier invulling gegeven aan de duurzaamheidsambities van beide bedrijven.”