Dymato presenteert baanbrekende technologieën

Dymato anticipeert op de Precisiebeurs op de toekomst met twee baanbrekende technologieën. De nieuwe PrecitempIII-technologie van Röders biedt stabiliteit, zelfs in omgevingen met fluctuerende temperaturen. Met de nieuwe Mitsubishi Maisart technologie kan men sneller tot een goed resultaat komen bij contaminationfree eroderen.

De nieuwe PrecitempIII technologie van Röders maakt stabiel en onbemand precisie frezen mogelijk, óók zonder geclimatiseerde productiehal.

Röders heeft al zijn expertise samengebracht in het nieuwe RPT600 DSH vijfassige bewerkingscentrum, dat frezen, slijpen en meten integreert. De voornaamste troef van de machine is zijn geavanceerde thermische concept voor ongeëvenaarde precisie.

Thermische stabiliteit

Om hoog-nauwkeurig te produceren, is thermische stabiliteit cruciaal, vooral bij langdurige onbemande bewerkingen. De belangrijkste oorzaak van dimensionele afwijkingen in werkstukken zijn temperatuurschommelingen. Het thermische concept van de RPT600 DSH minimaliseert de invloed van omgevings- en interne temperatuurschommelingen, waardoor constante precisie wordt gewaarborgd, zelfs bij geautomatiseerde dynamische bewerkingen. De nieuwe technologie compenseert thermische verplaatsingen en zorgt voor behoud van geometrische nauwkeurigheid.

Met PrecitempIII is het niet langer noodzakelijk een volledig geklimatiseerde productiehal te hebben om de hoogste nauwkeurigheid te bereiken. Dankzij een slimme bouwwijze en een geavanceerd thermisch concept blijft de machine zelfs in werkplaatsen waar de temperatuur fluctueert toch thermisch stabiel en hoognauwkeurig. Het handhaven van constante omgevingstemperaturen is kostbaar en veel bedrijven beschikken niet over een ruimte met deze condities. Met PrecitempIII wordt het voor meer bedrijven eenvoudiger om ultra precies te verspanen.

Kwaliteitscontrole in machine

Naast thermische stabiliteit biedt de RPT600 DSH precisie door een nieuw geleidingsconcept met quasi-hydrostatische loopeigenschappen, wat resulteert in hoogwaardige oppervlaktekwaliteit. Dankzij betrouwbare geometrische stabiliteit is kwaliteitscontrole direct in de machine mogelijk met geïntegreerd Renishaw Productivity+ in de besturing en kunnen meetrapporten direct worden gegenereerd. Dat maakt extern meten met een meetmachine overbodig. Een zelfcontrole en kalibratie van de machine garandeert de meetnauwkeurigheid en deze kan elk moment worden uitgevoerd.

Met de nieuwe Mitsubishi Maisart technologie kan men sneller tot een goed resultaat komen bij contaminationfree eroderen.

Met de nieuwe Mitsubishi Maisart technologie kan men sneller tot een goed resultaat komen bij contaminationfree eroderen.

Altijd de laatste software updates

Deze ontwikkeling maakt een onbemande productie van onderdelen mogelijk, zelfs met kleine toleranties. Deze machine kan thermische verplaatsingen van de machine, bewegende nulpunten of veranderende machinegeometrieën namelijk probleemloos aan. En natuurlijk geldt ook voor deze machines het voordeel van besturingsupdates, waardoor dezelfde machine ook op de lange termijn volgens de laatste techniek van software kan worden voorzien.

De PrecitempIII-technologie is beschikbaar op 3- of 5-assige machines. Indien nodig met frezen en slijpen in één opstelling. Een ruimtebesparende, efficiënte automatiseringsoplossing voor één of meerdere machines. Geschikt voor het bewerken van alle materialen inclusief glas en keramiek.

Mitsubishi Maisart AI

Voor de nauwkeurigheden die de halfgeleiderindustrie vraagt, is draadvonken een oplossing. Met de nieuwste ASML en Thermo Fisher cleanliness eisen ontstaat echter het probleem dat de vonk en het diëlectricum voor moleculaire vervuiling van het oppervlak zorgen als men met standaard draad vonkt. Mitsubishi Electric lost dit op met ondersteuning van Maisart AI technologie, bij het ontwikkelen van nieuwe technologie om contaminationfree te kunnen draadvonken.

Daarmee kan men sneller tot een resultaat komen voor contaminationfree erodeertechnologie. Men gebruikt nog steeds de kopervrijedraden, maar dankzij de Kunstmatige Intelligentie (AI) herkent de besturing wederkerige patronen tijdens het proces. Dit zorgt voor een stabiel proces en voorkomt draadbreuk. Het systeem leert van elke vonkpuls om te achterhalen hoe ver het kan gaan. Hierdoor kan het real time reageren om de breuk te voorspellen en vlak hiervoor in te grijpen. AI kort de leercurve sterk in. De Maisart AI technologie past de generator instellingen continu aan. Maisart AI is beschikbaar op de nieuwe D Cube besturing van de EDM machine. Dat heeft alles te maken met de rekenkracht en snelheid die gevergd wordt.

Hogere productiviteit

Draadvonken wordt ingezet als zeer hoge nauwkeurigheden worden gevraagd. Maar ook dan blijven productiviteit en kosten belangrijk. Mitsubishi Electric optimaliseert de balans tussen deze waarden in de MP1200 Connect draadvonkmachine. De productiviteit is bijna 30% hoger dan die van andere draadvonkmachines, terwijl het draadverbruik bijna de helft lager ligt. Deze draadvonkmachine is voorzien van de unieke Tubular Shaft Motor, een door Mitsubishi zelf ontwikkelde variant van de lineaire aandrijving.

Dymato
Stand 340

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Wim van der Hoek Prijs voor het eerst naar een duo

27-11 De prijs van de DSPE (Nederlandse Vereniging voor Precisietechniek) werd aan hen uitgereikt tijdens…

Verspanen

Groei Precisiebeurs onderstreept voortrekkersrol hightechsector

22-11 Nederland streeft ernaar zijn positie als voorloper in de hightechsector verder te versterken. Dit…

Verspanen

Hightech maakindustrie weet Precisiebeurs te vinden

15-11 De vraag naar hightech producten blijft maar toenemen, waardoor ook de precisietechnologie zich razendsnel…

Oppervlaktetechniek

Ecoclean geeft antwoorden voor transformatieprocessen

09-11 Hierdoor kunnen naast installaties en systemen voor taken in bestaande industriële sectoren zoals de…

Verspanen

Gibac biedt oplossingen voor EUV-uitdagingen

08-11 De vereisten vanuit de EUV-lithografie zijn complex. Want EUV-lithografiesystemen zijn momenteel de meest geavanceerde…

Toeleveren

Op de Precisiebeurs bij Schwer Fittings: ZeroCon®

07-11 De klanten in de Benelux-landen worden bediend vanuit de vestiging in Nuenen (Zuidoost-Brabant). Het…

Verspanen

Automatisering zet voet aan de grond bij Douna

06-11 Douna Machinery verzorgt in opdracht van klanten uit veel verschillende industrieën het hele traject…

3D

Waar staan de toeleveranciers nu met 3D metaalprinten?

06-11 John Hagelaars van De Valk Additive, onderdeel van Anvil Group, is een van de…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?