Eerste boven- en onder- schuurder Timesavers in nieuw design

0

Timesavers demonstreert op de Techni-Show de nieuwe Top & Bottom machine (TB Range). Deze patent pending machine is de eerste boven- en onderschuurder in het assortiment van Timesavers en voegt zich bij de familie van de succesvolle ontbraammachines. Deze ergonomische machine is in samenwerking met de TU Eindhoven ontwikkeld en vormgegeven met behulp van een Amsterdams designbureau.

De boven- en onderschuurder maakt het mogelijk om het deel aan twee kanten te bewerken in één doorgang. De borsteltechnologie die door Timesavers gebruikt wordt, levert effectieve resultaten in het ontbramen en finishen. Door de ultieme flexibiliteit van de machine is deze geschikt voor een breed scala van delen; de doorvoersnelheid, pendelsnelheid, rotatiesnelheid, diepte instelling en borstelkeuze zijn onafhankelijk van elkaar in te stellen. Het is ook mogelijk om naast de combinatie van het onder/boven schuren het deel ook aan één kant te bewerken.
Door de razendsnelle wisseling van tooling en de automatische kalibreerstand gaat geen tijd verloren wanneer meerdere materialen bewerkt moeten worden. Hierdoor is de machine 24/7 inzetbaar. Alle facetten in de machine zijn gemakkelijk toegankelijk, wat de onderhoudsvriendelijkheid bevordert. Door de intuïtieve PLC besturing, knoppen en draaimeters is de machine gemakkelijk te bedienen.

Talloze extra opties
Naast de basis machine is het mogelijk deze optioneel te combineren met een schuuraggregaat ervoor, zodat ook materialen met zeer extreme bramen bewerkt kunnen worden. De toevoeging kan ook een schuurband na de machine zijn, die ervoor zorgt dat het materiaal met een mooie finish uit de machine komt. Hiernaast is het mogelijk om te kiezen voor een automatische schoonmaakfunctie.
In deze machine is de geavanceerde servo techniek toegepast die de beweging optimaliseert en daardoor het energie en tooling verbruik laag houden en de output maximaliseert . De hightech vormgeving, inclusief visuele operandi controle doormiddel van led-verlichting, zorgt ervoor dat de machine gemakkelijk in het gebruik is maar ook tegen een stootje kan door middel van de robuuste en solide buitenkant.

Re-design WRbW machine
Timesavers heeft ook de roterende borstelmachine in een nieuw jasje gestoken. Na de geslaagde lancering in 2009 heeft de machine zich al meerdere malen bewezen. Met uitstekende ontbraam- en afrondresultaten en met extra finish opties door een wals voor of na deze carrousel te plaatsen blijft deze machine populair. Ook de lage toolingkosten dragen hier een steentje aan bij, de standtijd van de borstels is extreem hoog.
Om het gebruiksgemak te vergroten is de machine in een nieuw jasje gestoken. Deze redesign zorgt er niet alleen voor dat de machine probleemloos te bedienen is maar geeft het ook een hightech en ergonomische uitstraling. De tooling is nog gemakkelijk te controleren door het rookzwarte glas en in de pilaren is er ruimte gelaten voor de bediening, die zo gesitueerd is dat de invoer en de carrousel goed te volgen zijn.

De eerste machine in zijn soort is gemaakt in de wals, roterende carrousel vorm, voor producten met extreme bramen met een werkbreedte van 1350 mm.. Vanzelfsprekend komt deze machine ook op de markt in andere uitvoeringen, dit naarmate wat de klant wenst.

Timesavers, hal 7, stand C092.