Efficiënte calculatiesoftware voor nauwkeurige offertes

ALES Metaaltechniek gebruikt de calculatiesoftware Calculate van AESC om alle machine/productie-uren, materialen en behoeftes vast te leggen en een kostenbegroting te maken. Calculate heeft ALES in staat gesteld efficiënter te werken en consistente kwaliteit te kunnen leveren aan haar klanten. Benieuwd hoe?

De calculatiesoftware Calculate van AESC haalt alle data voor het maken van kostenberekeningen uit het 3D model waardoor offertes slimmer en efficiënter opgesteld kunnen worden.

“Calculate heeft ons efficiënter gemaakt in het opstellen van calculaties.”

ALES Metaaltechniek , producent in metaalbewerking en machinebouw in Rhenen, heeft een aanzienlijke verbetering in hun productieproces bereikt met de implementatie van AESC’s calculatiesoftware Calculate. Als specialist in het creëren van oplossingen voor machine- en constructiebouwers in sectoren zoals de food-, verpakkings- en agrarische industrie, specialiseert ALES zich in het produceren en assembleren van halffabricaten en eindproducten in RVS, staal en aluminium.

Hoe de juiste calculatiesoftware het verschil maakt

Ruben Spansier, de Senior Werkvoorbereider bij ALES Metaaltechniek, speelde een cruciale rol in het kiezen van de meest geschikte calculatiesoftware. Zijn verantwoordelijkheid omvat onder andere het leiden van de werkvoorbereiding en het waarborgen van nauwkeurige kostenberekeningen. Bij de afweging voor de juiste software waren tijdsbesparing, vermindering van handmatige controles en het afdekken van de risico’s de belangrijkste afwegingen.

“Calculate heeft ons efficiënter gemaakt in het opstellen van calculaties. We moesten voorheen veel handmatig controleren. Je moet dan maar net alle getallen vinden op de tekening. Het opschonen van gegevens verloopt nu ook sneller dan voorheen. Daarnaast kunnen we nu naast plaatwerk ook kokers meenemen in de calculatie, wat Calculate een onmisbaar hulpmiddel maakt voor ALES.” Zegt Ruben Spansier.

Nauwkeurigheid en tijdsbesparing in de metaalbewerking met Calculate

ALES gebruikt Calculate om alle machine/productie-uren, materialen en behoeftes vast te leggen voor het maken van een kostenbegroting. Calculate maakt een complete stuklijst van het 3D model en de aanvraag, waardoor je een duidelijk overzicht krijgt.

“De stuklijst is nu volledig en de verminderde kans op bewerkingsfouten resulteren in lagere kosten. Daarnaast besteden we nu minder tijd aan het controleren en herstellen van STEP-bestanden.” geeft Ruben Spansier aan.

De combinatie SpaceClaim en Calculate

ALES Metaaltechniek maakt gebruik van zowel ANSYS SpaceClaim als Calculate. Waar zij voorheen een ander tekenpakket gebruikten, biedt SpaceClaim aanzienlijke voordelen voor hun specifieke werkzaamheden. SpaceClaim stelt ALES in staat om niet-geoptimaliseerde STEP-bestanden, aangeleverd door klanten, effectief te herstellen. Eenmaal hersteld en ingeladen in Calculate, zorgt de software voor een directe export van een correcte STEP-file, wat het werkproces aanzienlijk vereenvoudigt.

Wil je ook je calculatietijd versnellen? Maak snelle en nauwkeurige kostenberekeningen met calculatiesoftware Calculate. Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Ales Metaaltechniek start digitale bedrijfsschool

05-07 De digitale ontwikkelingen gaan hard, zo weet directeur Dick de Leeuw van Ales Metaaltechniek.…

Automatisering

AESC en Elfsquad versterken elkaar

15-05 Dirk van Zwieten, CTO bij AESC, benadrukt de meerwaarde van Elfsquad: “Elfsquad biedt bedrijven…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

MetaalNieuws Extra IM

AESC en Oroox brengen e-commerce naar de metaalbedrijven

22-12 De vierde industriële revolutie is in volle gang en ook in de maakindustrie wordt…

Automatisering

AESC gaat online verkooptool Rhodium24 vertegenwoordigen

22-01 AESC, leverancier van software voor de maakindustrie, gaat samenwerken met Metal Heaven en biedt…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV