Efficiënte shredder

Allreco, producent van stationaire recyclingmachines, introduceert de nieuwe BST-serie. Deze brengt technische innovatie in het shredderproces én voldoet aan de groeiende vraag naar hoge prestaties met maximale kosteneffectiviteit.

In vergelijking met conventionele machines behaalt de BST-serie meer vermogen met minder aandrijfkracht.

De nieuwe intelligente en efficiënte BST-shreddertechnologie is volgens de Duitse fabrikant Allecro de sleutel tot de hoge prestaties. Het lage stroomverbruik en de maximale kosteneffectiviteit van de BST-shredderserie wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van twee pushers in combinatie met aandrijfmotoren met een hoog koppel.

Effectief in alle toepassingsgebieden

Of het nu gaat om een stand-alone machine bij de productie van vervangende brandstoffen uit commercieel afval en monofracties, als secundaire shredder bij de mechanisch-biologische afvalverwerking of bij de verwerking van afvalhout: de BST-serie is ontworpen om de vereiste en gewenste prestaties in alle toepassingsgebieden te garanderen. In vergelijking met conventionele machines behaalt de BST meer vermogen met minder aandrijfkracht. Nog een doorslaggevend kwaliteitskenmerk: de machine verwerkt ook ongeshreddeerd materiaal in één handeling.

Eigentijds aanbod

Minder componenten, een directe aandrijving, twee feeders voor een constante materiaalstroom, aanzienlijk minder warmteverliezen door de eliminatie van hydraulische systemen voor normaal gebruik en vrij programmeerbare recepten. Henning Strunz, Managing Director van Allreco, zegt: “Met de BST hebben we een shredder gecreëerd die perfect past in de huidige tijd – een uiterst efficiënte en betrouwbare machine gemaakt van hoogwaardige componenten en innovaties, gekoppeld aan aandacht voor detail en de wens om onze klanten een garantie te bieden voor een succesvolle productiestap.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Optimaliseren verspaningsproces is vaak eenvoudig

06-09 Het gaat hierbij om olieafscheiders, olie- en spanenzuigers, koelinstallaties, apparatuur voor vloeistoffiltratie en olienevelfiltratie,…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema