Einde aan de chaos

Voortman Steel Machinery presenteert op de Euroblech de geautomatiseerde plaatsorteeroplossing Voortman Plate Sorter. De andere nieuwe machine die mee gaat naar de beurs in Hannover is de Voortman Pipe Cutting Unit.

De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers op te bouwen en de logistieke route te optimaliseren.

De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers op te bouwen en de logistieke route te optimaliseren. Deze oplossing verandert volgens Voortman de gehele logistieke routing van plaatonderdelen naar de lasplek, met maximale efficiëntie als resultaat.

Chaos bij plaat- en lasafdeling voorbij

De dagen van plaatdelen sorteren bij de machine, ontbrekende platen bij de lasplek en complete chaos bij de plaat- en lasafdeling zijn voorbij. Met de Plate Sorter kunnen platen optimaal worden genest en benut. Meerdere fasen en projecten kunnen samen in één plaat worden genest, waardoor de efficiëntie toeneemt en de materiaalkosten dalen. Is de hele plaat bewerkt? Dan kunnen de onderdelen simpelweg van de snijtafel worden gehaald, ongesorteerd in een bak worden gelegd en verplaatst naar de Plate Sorter. Die doet de rest. Hij scant en identificeert de platen, controleert hun kwaliteit, sorteert ze in de juiste bak en slaat ze op in een opslagtoren.

Buissnijden

De Voortman Pipe Cutting Unit biedt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van buissnijden. Deze unit is eenvoudig te intregeren met een plaatbewerkingsmachine. De TrueVolt technologie van Voortman wordt gecombineerd met een voorspellend model, gebaseerd op de volledige snede. Dit resulteert in een constante snijkwaliteit.

De Voortman Pipe Cutting Unit biedt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van buissnijden.

De Voortman Pipe Cutting Unit biedt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van buissnijden.

Interactieve stand

Voortman Steel Machinery staat voor de 11e keer, dit keer met een interactieve stand, op de Euroblech. De machinefabrikant uit Rijssen presenteert de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onbemand produceren, multiprocessing, flexibiliteit en real-time feedback. Diverse demo’s worden gegeven en de nieuwste machines worden voor het eerst getoond.

Internationale karakter

Sales director Henk Maassen van den Brink is enthousiast om weer bij de Euroblech aanwezig te zijn. Sinds de deelname aan de beurs, vanaf 2000, staat hij op de stand van Voortman Steel Machinery. Het is volgens hem dé beurs van Europa voor de staalindustrie om je bedrijf te presenteren. “Het internationale karakter van de beurs maakt deelname heel dynamisch. Het is dé plek om innovaties te laten zien. Wij vervoeren onder andere speciaal voor de beurs de Voortman V633, de snelste boor-, frees- en markeermachine ter wereld, naar Hannover. Een hele onderneming en organisatie, maar je wilt de wereld juist nu nieuwe ontwikkelingen laten zien.”

Voortman Steel Machinery
Hal 12, stand F66

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Plaatbewerking

Plaatwerkkennis met een druk op de knop

18-10 Om ervoor te zorgen dat buigen geen breken wordt, is veel knowhow nodig in…

Plaatbewerking

Trumpf lanceert eenvoudige kantbank

18-10 “Zoals al onze nieuwe eenvoudige machines is de TruBend 1000 consequent afgestemd op de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen