Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

Een euforische sfeer en volle orderboeken waren het resultaat van een geslaagde comeback van de Euroblech.

De Euroblech lokte in totaal 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld naar Hannover om de toekomst van plaatbewerking vorm te geven en de huidige uitdagingen het hoofd te bieden.

In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld naar Hannover om de toekomst van plaatbewerking vorm te geven en de huidige uitdagingen het hoofd te bieden. De show bood onderdak aan 1.300 bedrijven uit 39 landen op een netto tentoonstellingsruimte van 86.136 vierkante meter.

Kortere maar productievere bezoeken

Een nadere blik op de bezoekersaantallen leert dat er in totaal 35.944 unieke bezoekers naar het beursterrein kwamen. Praktisch gelijk aan de statistieken van de vorige editie in 2018, is dit volgens organisator Mack-Brooks Exhibitions een uitzonderlijk resultaat, vooral gezien de moeilijke algemene omstandigheden. De bezoekers kwamen naar de show voor kortere maar dus productievere bezoeken.

“We zijn overweldigd door het fantastische resultaat en trots dat Euroblech zijn cruciale rol in het samenbrengen van de wereldwijde plaatbewerkingsindustrie voortzet”, zegt Evelyn Warwick, exhibition director van Euroblech namens Mack-Brooks. “De editie van dit jaar was zowel bijzonder als enorm belangrijk voor de hele plaatbewerkingsindustrie.”

Elektrische sfeer

De exposanten bevestigden het enthousiasme. “We hebben een fantastische week gehad met een recordaantal leads”, zegt Matthew Fowles, Group Marketing Director van LVD. “De sfeer was elektrisch en het was duidelijk te zien dat klanten klaar en enthousiast waren om terug te zijn op de Euroblech.”

Ook Johan Elster, Chief Sales Officer van Bystronic, spreekt van een succes: “De Euroblech is van groot belang voor ons, omdat het de toonaangevende internationale beurs is voor de plaatbewerkingsindustrie. Het is een echt wereldwijd evenement, vandaar dat we bezoekers van over de hele wereld konden ontmoeten, bijvoorbeeld Azië en Australië. Ons resultaat van de show is een succes voor Bystronic in deze uitdagende marktomstandigheden.”

Serieuze zaken

De positieve reacties van de exposanten zijn niet vreemd, want de bezoekers betekenden dit jaar serieuze zaken. “Bijna elke tweede persoon kwam met de intentie om te investeren. Dat is een stijging van 4% ten opzichte van de vorige editie”, aldus Evelyn Warwick. De bezoekers prezen de volledigheid en het internationale assortiment van de tentoongestelde producten, evenals de kwaliteit van de beursstands en de vele live demonstraties van digitale processen.

Meer dan de helft van de vakbezoekers (56%) vond hun weg naar het evenement van buiten Duitsland, waardoor Euroblech een echt internationale tentoonstelling is. Belangrijke bezoekerslanden, naast Duitsland, waren Nederland, Polen, Italië, Zweden, Turkije, Oostenrijk, België, Denemarken en Frankrijk. De belangrijkste sectoren waartoe bezoekers behoorden waren engineering, staal- en aluminiumbouw, plaatwerkproducten, de auto-industrie en haar toeleveranciers, ijzer- en staalproductie en elektrotechniek.

Duurzaamheid

Als de belangrijkste marktplaats voor de industrie bood de Euroblech zijn bezoekers de mogelijkheid om oplossingen te vinden voor de huidige uitdagingen in de industrie en verbindt hen met bedrijven van over de hele wereld om hen te helpen de nieuwste machines en software in hun productieproces te integreren. De hot topics dit jaar waren digitalisering, duurzaamheid en Industrie 4.0. Veel van de producten en innovaties die op Euroblech werden getoond, zijn ontwikkeld met een focus op kosten- en hulpbronnenefficiëntie.

Volgende Euroblech in 2024

Veel exposanten hebben al aangekondigd dat ze opnieuw zullen exposeren op de volgende Euroblech, die zal plaatsvinden van 22 – 25 oktober 2024 op het beursterrein van Hannover.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Euroblech al voor 90% vol; dit jaar Guided Visitor Tours

17-04 De Euroblech is ’s werelds grootste beurs voor plaatbewerking en bestrijkt de hele toeleveringsketen…

Plaatbewerking

Energie is nu echt een thema

14-12 Aandacht voor het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is er al vele jaren. Maar hoezeer machinebouwers…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV