Elektrolas opent Cobot-centrum

Elektrolas opent op 2 november de deuren naar de laswerkplaats van de toekomst. In het nieuwe Cobot-centrum, bijna 1.000 m2 groot, is te zien hoe robots en cobots worden geïntegreerd in productieprocessen. Hierdoor worden spectaculaire verbeteringen gerealiseerd op het vlak van kwaliteit, doorlooptijd en kosten.

Op 2 november wordt het Cobot-centrum van Elektrolas in Waalwijk officieel geopend en dan kunnen bezoekers drie complete installaties bekijken.

“We weten al een hele tijd dat robotiseringsprojecten in bedrijven een groot verschil kunnen maken op diverse vlakken”, zegt Thije van Delft. Hij is verantwoordelijk voor automatisering van de lasprocessen bij klanten van het Waalwijkse bedrijf Elektrolas. “We hebben met een team van vier mensen wekelijks meerdere projecten onder handen waarbij we de opbouw en installatie van cobot-oplossingen integreren binnen een bedrijf. Hoe dat gaat en wat de vele voordelen zijn, kunnen we nu ook goed laten zien aan onze klanten. Daarom zijn we hartstikke trots op ons Cobot-centrum.’

Slimme zet

Voor Elektrolas-eigenaar Joost van den Hooven was al lang duidelijk dat de investering in robotisering in combinatie met de juiste vakmensen een slimme zet is. “Bij Elektrolas geloven we dat innovatie en vooruitstrevendheid de sleutel zijn tot succes. Wij denken voortdurend na hoe we voor onze klanten de kwaliteit en het resultaat kunnen verbeteren, het Cobot-centrum is daar een perfect voorbeeld van. Dit centrum laat zien hoe we nieuwe technologieën vertalen naar klantoplossingen, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de laswerkplaats van morgen.”

Productieprocessen verbeteren

Als belangrijk onderdeel in de keten zijn de uitdagingen van de branche – zoals de roep om meer vakmensen, verkorting van de doorlooptijd in combinatie met een betere kwaliteit – uiteraard bekend bij Elektrolas. Daarom denk het bedrijf op veel fronten mee met de klanten. “Wij integreren sinds 2019 robots en cobots in productieprocessen om bedrijven te helpen met het verbeteren van bijvoorbeeld de doorlooptijd, het behalen van een constante laskwaliteit en het beheersen van de kostprijs. Daar zegt niemand nee tegen.”

Op 2 november wordt het centrum aan de Industrieweg 4 in Waalwijk officieel geopend en dan kunnen bezoekers drie complete installaties bekijken. Hierbij is te zien hoe MIG/MAG lassen, TIG lassen, schuren en plasmasnijden werkt met een cobot. Thije van Delft: “Als Certified System Integrator (CSI) van Universal Robots én systeem integrator voor ABB robots laten we graag zien hoe prettig het werkt en wat de voordelen zijn. En uiteraard doen we dat op de Elektrolas-manier dus we maken er een leuk feestje van.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Bronafzuiging in laswerkplaats J.M. van Delft zorgt voor veilig werkklimaat

12-04 J.M. Van Delft in Drunen produceert, levert en monteert ramen, deuren en gevels van…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?