EMO Hannover 2025 met één dag ingekort

De duur van EMO Hannover 2025 wordt ingekort van zes naar vijf dagen. “Het inkorten van het evenement met één dag is een strategische beslissing die erop gericht is om EMO Hannover nog efficiënter en doelgerichter te maken”, aldus Markus Heering, Managing Director van VDW, de organisator van EMO.

Op verzoek van exposanten wordt EMO 2025 met een dag ingekort.

De beslissing is gebaseerd op de duidelijke wens van de exposanten om de beurs nog meer te concentreren en te condenseren. In 2023 werden ze hier tijdens het evenement uitgebreid naar gevraagd. Het resultaat was duidelijk: het merendeel van de exposanten wil de zaterdag graag annuleren.

Het bezoekgedrag is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Bezoekers kunnen zich vooraf gedetailleerd informeren, hun bezoek aan de beurs beter voorbereiden en indien nodig ook sneller een beslissing nemen. Volgens het bezoekersonderzoek bedraagt ​​de gemiddelde duur van een bezoek iets meer dan een dag. Internationale bezoekers blijven iets langer. “Daardoor is zaterdag geen aantrekkelijke bezoekdag meer”, aldus Heering. “Wij voldoen daarom aan het verzoek van de exposanten en annuleren de zaterdag.”

De kortere duur zal leiden tot besparingen op hotel- en personeelskosten voor exposanten en bezoekers. Daarnaast heeft Deutsche Messe een nieuw aanbod gelanceerd met get2fairs. Het omvat hotelkamers in de stad Hannover, de omgeving en de grootstedelijke regio, evenals transfers van en naar de beurs.

EMO 2025

’s Werelds toonaangevende vakbeurs voor productietechnologie vindt plaats van maandag 22 september tot en met vrijdag 26 september 2025 in het expositiecentrum van Hannover. Vrijdag blijft een volledige beursdag met openingstijden van 09.00 tot 18.00 uur. “Wij zijn ervan overtuigd dat deze verandering zowel exposanten als bezoekers veel voordelen zal opleveren en zal helpen de beurservaring verder te verbeteren”, besluit Heering.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV