Energiebesparingscalculator voor poedercoatings

AkzoNobel heeft een open toegankelijke online energiebesparingscalculator gelanceerd voor alle gebruikers van poedercoatings. Hiermee kunnen alle klanten van poedercoatings direct berekenen hoeveel energie en koolstof ze kunnen besparen met de Interpon-producten en aanverwante diensten van Akzonobel.

Klanten van poedercoatings kunnen met de online calculator direct berekenen hoeveel energie en koolstof ze kunnen besparen met de Interpon-producten van Akzonobel. (Foto: AkzoNobel)

“We zijn er trots op dat we de eerste in de branche zijn die dit soort open beschikbare online bronnen introduceren”, zegt Jeff Jirak, directeur van AkzoNobel’s Powder Coatings-activiteiten. “Het stelt ons in staat om meer bewustzijn te creëren en klanten in staat te stellen echt grip te krijgen op de potentiële energie- en koolstofreducties die kunnen worden bereikt met laaguithardende poedercoatings.” Jirak voegt eraan toe dat om het volledige scala aan mogelijke voordelen voor individuele gebruikers te begrijpen, meer details van klantspecifieke situaties nodig zijn.

Kleine verandering, grote impact

Om het gebruik van de tool zo eenvoudig mogelijk te maken, wordt de calculator – momenteel alleen beschikbaar in Europa – ondersteund door een gedetailleerde gids, die klanten helpt beter te begrijpen hoe zelfs het aanbrengen van kleine veranderingen in het poedercoatingproces een grote impact kan hebben op het energiezuiniger worden. Deze omvatten het controleren op lekkages in persluchtsystemen, het verbeteren van de isolatie en ervoor zorgen dat alle procesapparatuur regelmatig wordt onderhouden en onderhouden.

“We zetten ons volledig in om de milieu-impact van onze producten en processen te verminderen en tegelijkertijd kansen te creëren om verbeteringen door te voeren in de hele waardeketen”, zegt Remco Maassen van den Brink, Marketing Director voor de Powder Coatings-divisie van het bedrijf. “De energiebesparingscalculator en -gids zijn slechts het nieuwste voorbeeld van hoe we klanten blijven helpen weloverwogen beslissingen te nemen die hen kunnen helpen een duurzamer bedrijf te runnen.”

De energiebesparingscalculator is beschikbaar via de Interpron website.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Axalta slaat eerste paal nieuwbouw in Tiel

24-06 Axalta, een leverancier van vloeibare poedercoatings, heeft de eerste paal geslagen van een moderne…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema