Axalta slaat eerste paal nieuwbouw in Tiel

0

Axalta, een leverancier van vloeibare poedercoatings, heeft de eerste paal geslagen van een moderne faciliteit voor haar Refinish activiteiten in Nederland. De bouw op business park Medel in Tiel zal naar verwachting medio 2021 gereed zijn.

Het nieuwe pand beslaat 7.250 vierkante meter en zal met de allernieuwste technologie en energiebesparende voorzieningen worden uitgerust. De Nederlandse verkoopactiviteiten van de lakmerken van Axalta – Cromax, Spies Hecker, Standox en Syrox, inclusief Metalak – verhuizen allemaal naar het nieuwe pand. Axalta’s perceel heeft een totale oppervlakte van 12.000 vierkante meter. Na voltooiing bestaat de faciliteit uit een kantoorruimte verspreid over drie verdiepingen, een magazijn, en een moderne kleurmakerij. In het nieuwe Axalta trainingscentrum worden bij de trainingen de nieuwste technologieën en methodes gebruikt zodat schadeherstellers lakreparaties van hoge kwaliteit kunnen uitvoeren.

“De investering in ons nieuwe pand is belangrijk voor de langdurige groei en succes van onze activiteiten in Nederland, en vervolgens ook voor de bredere Axalta organisatie”, zegt Yves Kerstens, president van Axalta in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). “Onze nieuwbouw in Tiel is een uiting van onze toewijding om een toekomstbestendige partner te zijn voor onze klanten. Wij bevinden ons dan in een uitstekende positie om aan de groeiende vraag naar schadeherstelproducten en -diensten te blijven voldoen.”