Erba en Ales nemen belang in Cornelissen Metaaltechniek

0

Erba Plaatbewerking in Veenendaal en Ales Metaaltechniek in Rhenen hebben per 1 januari een belang genomen in Cornelissen Metaaltechniek in Rhenen, dat tot voor kort voor 100 procent onder de Vlastuin Group viel.

Cornelissen Metaaltechniek neemt met faciliteiten voor plaatbewerking tot 6 meter lengte in de regio zuid-oost Utrecht een onderscheidende positie in. Met hun deelname willen Erba Plaatbewerking en Ales Metaaltechniek de activiteiten van Cornelissen Metaaltechniek met hun competenties versterken.

Ales Metaaltechniek richt zich op de beheersing van de gehele proces keten vanaf lasersnijden tot en met assembleren van machine modules, op basis van Quick-Response-Manufacturing (QRM). Het bedrijf is naast Cornelissen Metaaltechniek gevestigd en zal de aansturing van de productie van Cornelissen ook volgens het QRM principe gaan uitvoeren.

Erba Plaatbewerking, toeleverancier van lasersnij- en buigwerk vanuit een geautomatiseerd magazijnsysteem, richt vooral op flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid. Erba zal zich met haar expertise richten op verbetering van de productieprocessen en verkorten van de communicatielijnen, om zo samen in de regio een sterk cluster op het gebied van plaatbewerking te creëren.