Esab maakt lassen met optimale booginstellingen makkelijker

Esab presenteert op Schweissen & Schneiden onder andere zijn nieuwe Rogue EM 180 (Esab MIG/MAG/MMA) en Rogue EMP 210 (Esab Multi-Proces) compacte en lichtgewicht inverter lasstroombronnen.

De nieuwe Rogue EM 180 en Rogue EMP 210 zijn compacte en lichtgewicht inverter lasstroombronnen van Esab.

Beide apparaten maken het gemakkelijker om te lassen met geoptimaliseerde booginstellingen omdat ze geavanceerde digitale interfaces hebben en functies bieden zoals Synergic Control en Arc Dynamics, een regeling om boogkarakteristieken af te stemmen voor een scherpe/stijve boog bij het lassen van koolstofstaal of een gladde/zachte boog bij het lassen van roestvrij staal.  Standbezoekers kunnen lassen met de Rogue EMP 210, om te ervaren waarom deze zo geschikt zijn voor lichte fabricage- en lichtconstructie-industrie, autoreparatie en -restauratie, metaalkunst, onderhoud en landbouw/landbouwindustrieën.

Met Synergic Control, ook wel ‘one button control’ genoemd, stellen lassers het draadtype, de draaddiameter en het beschermgasmengsel in. De machine zal dan automatisch geoptimaliseerde lasparameters instellen en onderhouden in het hele bereik van materiaaldiktes, waardoor het giswerk dat gepaard gaat met traditionele bedieningselementen wordt geëlimineerd. Om sneller of ‘heter’ te lassen, verhoogt men eenvoudig de draadaanvoersnelheid. Om langzamer of ‘koeler’ te lassen, verlaagt men de draadaanvoersnelheid. Een ‘trim’ of spanningsregeling maakt het mogelijk om de booglengte nauwkeurig af te stemmen om een plattere kraal of een hogere kroon te produceren.

Rogue EM 180

De Rogue EM 180 weegt 16,2 kg, wordt aangesloten op 230V netstroom en is compatibel met 10 kVA generatoren. Het biedt een maximale lasoutput van 180A voor lassen met zacht staal, roestvrij, aluminium, siliciumbrons en gevulde draden tot 1,0 mm. Het biedt ook een MMA-uitgang tot 150A voor lassen met elektroden tot 3,2 mm. Een digitaal display met 14 segmenten toont parameters en details.

Rogue EMP 210

Voor nog meer prestaties en flexibiliteit biedt de multi-proces Rogue EMP 210 een MIG/MAG-uitgang van 210A, een MMA-uitgang van 180A en een TIG-uitgang van 210A, allemaal bij een inschakelduur van 25% en 30%. Operators kunnen zacht staal, roestvrij, aluminium, siliciumbrons en gevulde draden tot 1,0 mm, MMA-elektroden tot 4,0 mm en wolfraam tot 3,2 mm gebruiken. De Rogue EMP 210 weegt 16,7 kg en wordt aangesloten op 230V netstroom en is compatibel met 10 kVA generatoren. Rogue EMP 210 heeft een 110 mm (5-in.) TFT LCD-scherm waarmee gebruikers toegang hebben tot een volledige reeks geavanceerde procesbesturingen om de lasprestaties verder te verbeteren, zoals 10 JOB-locaties voor het opslaan en snel oproepen van favoriete JOBS.

Esab
Hal 6, stand A13

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Europees goud voor lasser Bart Willems

11-09 Het 3-daagse Europees kampioenschap voor beroepsonderwijs is zaterdagavond afgesloten met een feestelijke ceremonie en…

Verbinden

Lassen zonder zorgen

06-09 Of het nu gaat om lasmachines, lastoortsen of lasdraad, handmatig lassen, robotlassen of volledige…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

Automatisering

Beter lassen in scheepsbouw met KI

17-04 Betrouwbare en tegelijkertijd effectieve lasprocessen zijn van groot belang in de scheepsbouw. Geautomatiseerde processen…

Verbinden

Nederlands Kampioenschap Lassen bij SMEOT

13-03 Hier strijden studenten uit het hele land tegen elkaar om het eremetaal inclusief podiumplek.…

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verbinden

Kunstmatige intelligentie verbetert lasprocessen in scheepsbouw

05-09 Deze processen bereiken echter hun grenzen wanneer er enkelstuks geproduceerd worden, er fabricageafwijkingen ontstaan…

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema