Euroblech al voor 90% vol; dit jaar Guided Visitor Tours

Zes maanden voor de Euroblech (22-25 oktober in Hannover) is al meer dan 90% van de beschikbare standruimte volgeboekt. Nieuw op de internationale vakbeurs voor plaatbewerking zijn dit jaar de Guided Visitor Tours met de beste keuzes op het gebied van productiviteitsoplossingen om de output en efficiëntie te verhogen.

Euroblech biedt tal van mogelijkheden om innovatieve machines live in actie te zien.

De Euroblech is ’s werelds grootste beurs voor plaatbewerking en bestrijkt de hele toeleveringsketen in 15 verschillende technologiesectoren. Bezoekers kunnen zich verheugen op een groot aantal live demonstraties en wereldpremières, die de mogelijkheid bieden om de voordelen van specifieke technologische oplossingen voor hun eigen productieproces te verkennen, te beoordelen en te bespreken.

Negen hallen

Euroblech 2024 zal de hallen 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 26 en 27 van het beursterrein van Hannover in beslag nemen. De opname van standruimte was volgens de beursorganisatie immens, met name van internationale exposanten, met meer dan 60% van de exposanten van buiten Duitsland. Naast Duitsland zijn de belangrijkste exposantenlanden Italië, Turkije, China, Spanje, Nederland, Zwitserland, Taiwan, België, Oostenrijk, Frankrijk en de VS.

Slimme machines, gereedschappen en IT-oplossingen

Euroblech biedt tal van mogelijkheden om innovatieve machines live in actie te zien. De beurs biedt toegang biedt tot het breedst mogelijke spectrum van technische leveranciers, met exposities die letterlijk alles bestrijken wat te maken heeft met de verwerking van metalen platen, buizen, profielen, plastic hybriden en andere gerelateerde toepassingen.
Te zien zijn stanspersen, CNC-ponsmachines, kantbanken en andere machines en gereedschappen voor snijden, ponsen en vormen; lassen en bevestigen; oppervlaktebehandeling en afwerking; procesbeheersing en kwaliteitsborging; machine-elementen en -componenten; CAD/CAM/CIM-systemen; magazijn- en fabrieksuitrusting; recycling van materialen; en nog veel meer.

Rondleidingen voor bezoekers

Voor het eerst kunnen bezoekers rondleidingen boeken. Ook weerspiegeld in het motto van dit jaar voor Euroblech, ‘The Power of Productivity’, zijn de georganiseerde bezoekerservaringen gericht op productiviteitsverhogende technologie. De rondleidingen omvatten presentaties van 10 minuten bij elke stop, gevolgd door een korte vraag- en antwoordsessie.

Er zijn twee verschillende touropties om uit te kiezen:

Tour 1 ‘Industrial Internet of Things (IIoT)’ behandelt belangrijke onderwerpen zoals big data, analyse op afstand, voorspellend onderhoud, productiebewaking en traceerbaarheid van onderdelen. Deelnemers zullen verschillende producten, tools en software ontdekken om hen te helpen bij het plannen, optimaliseren en monitoren van de productie met het oog op het verbeteren van hun algehele productiviteit, efficiëntie en duurzaamheid.

Rondleiding 2 ‘Automatisering en robotica voor efficiënte productie’ laat zien hoe geïntegreerde, bolt-on of stand-alone automatiserings- en roboticasystemen de productieactiviteiten kunnen stroomlijnen voor meer duurzaamheid en productiviteit, zelfs voor kleine batches. Deze kunnen variëren van handling-, sorteer-, transport-, opslag- en stapelsystemen tot robots, cobots en autonome mobiele robots (AMR’s).

Meer informatie over het boeken van de rondleidingen voor bezoekers zal dichter bij de show worden gepubliceerd op de Euroblech-website.

Sprekersforum voor waardevolle inzichten

Euroblech 2024 kent ook weer een Speaker Forum, twee speciale presentatiezalen voor lezingen van experts en paneldiscussies. De sessies vinden plaats op alle vier de beursdagen en bieden spannende inzichten in de nieuwste projecten en productontwikkelingen, evenals waardevolle netwerkmogelijkheden en zinvolle uitwisseling tussen collega’s. De sprekersagenda wordt dichter bij de show gepubliceerd.

Industry Awards

De Euroblech Industry Awards maken dit jaar een comeback. Er wordt erkenning gegeven voor de meest innovatieve producten, oplossingen en digitaliseringsconcepten in verschillende categorieën. De winnaars worden vanaf het najaar van 2024 geselecteerd door professionals uit de industrie via online stemmen en de prijzen worden uitgereikt op de beurs. Meer details zullen in de aanloop naar de show worden gepubliceerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Energie is nu echt een thema

14-12 Aandacht voor het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is er al vele jaren. Maar hoezeer machinebouwers…

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV