Euroblech groeit naar negen hallen

0

Terwijl de Nederlandse metaalbewerkers zich opmaken voor een bezoek aan TechniShow in Jaarbeurs Utrecht, zijn de voorbereidingen voor de Euroblech in Hannover in volle gang. De internationale vakbeurs voor plaatbewerking wordt voor het eerst in de historie uitgebreid met een negende hal. Hierdoor ontstaat extra ruimte voor verbindings-, oppervlakte- en gereedschapstechnologie.

De ‘blech’ lijkt nog ver weg, maar van 27 tot en met 30 oktober is het al weer zover. In Hannover vindt dan de 26e editie van deze belangrijkste vakbeurs voor plaatwerktechniek ter wereld plaats. “Ruim acht maanden voor de beurs is de vraag naar standruimte nog steeds erg groot”, zegt beursdirecteur Evelyn Warwick namens organisator Mack Brooks Exhibitions. Naast de gebruikelijke hallen van het beurscomplex in Hannover, zal ook hal 26 deel uitmaken van de Euroblech-expositie. Deze extra hal wordt de standplaats voor exposanten in de bereiken verbindings-, oppervlakte- en gereedschapstechnologie, die voorheen in hal 13 stonden. “Deze  uitbreiding weerspiegelt de groeiende vraag naar standruimte en biedt zo meer ruimte voor de presentatie van innovatieve producten en oplossingen”, vervolgt Warwick.

Groei van 6 procent

Momenteel is al meer dan 95.000 netto vloeroppervlak geboekt of gereserveerd. Dit betekent een groei van bijna 6 procent ten opzichte van de vorige editie in 2018. De grote exposantenlanden zijn Duitsland, Italië, Turkije, China, Zwitserland, Nederland, Spanje, België, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

De Euroblech zal weer in het teken staan van de belangrijkste trends in de industrie, zoals smart plaatbewerking en de automatisering en digitalisering van de productieketen, met als doel meer productiviteit en een hogere efficiency te realiseren. Voor de exposerende ondernemingen in de plaatwerkindustrie is het momenteel essentieel om voor een mondiaal publiek hun machines, systemen en oplossingen voor een digitale productie te kunnen presenteren. De vorige keer trok de Euroblech ruim 56.000 bezoekers uit de hele wereld.