Exposanten en bezoekers enthousiast over METAVAK

‘Een superbeurs’. Zo omschrijft Ernst Koster, verkoopleider Zuid-Nederland van de Hoffmann Group, de vakbeurs METAVAK, die vorige week tegelijk met NIL Verbindingsweek plaatsvond in Gorinchem. Hij was bepaald niet de enige enthousiaste exposant.

In totaal trokken METAVAK en NIL Verbindingsweek 9.168 bezoekers, waarbij 30 procent van de bezoekers aangaf dat ze beide beurzen hebben bezocht. Het exposantenveld telde in totaal 260 deelnemers en dat was een record voor deze beurzencombinatie.

De exposanten waren volgens beursorganisator Easyfairs Evenementenhal zeer tevreden, zo bleek ook uit het feit dat een groot aantal van hen tijdens de beurs al heeft gereserveerd voor volgend jaar. Die 2019-editie zal in ‘nieuwe’ stijl worden georganiseerd met een nieuwe datum en een gewijzigde plattegrondindeling. Lees hier meer over deze nieuwe opzet.

Hoge bezoekerskwaliteit
“Als beursorganisator kijken we met een zeer positief gevoel terug, vanwege de vele enthousiaste reacties van zowel exposanten als bezoekers. De exposanten waren zeer te spreken over de hoge bezoekerskwaliteit, waardoor ze tijdens de beurs al veel verkocht hebben en nieuwe afspraken hebben ingepland. Daarnaast hoorden we van bezoekers dat het aanbod van de exposanten aansloot op datgene waar ze naar op zoek waren, denk aan de vele innovatieve producten die werden gepresenteerd”, legt beursorganisator Daniëlle Wild uit. De exposanten waren niet alleen in groten getale aanwezig, ook de activiteiten op de stands namen toe. Er waren meer (draaiende) machines en meer demonstraties op het gebied van onder andere draaien, frezen, snijden en buigen. Ook konden bezoekers dit jaar demo’s volgen op drie demopleinen.

metavak hoffmann

De Hoffman Group kreeg een heel gericht publiek op de stand, dat echt geïnteresseerd was in de geëxposeerde producten.

De meeste exposanten toonden zich enthousiast over het beursverloop. Ernst Koster van de Hoffmann Group: “We hebben veel meer bezoekers gescand dan vorig jaar. We kregen een heel gericht publiek op onze stand dat echt geïnteresseerd was in onze producten. We hebben zelfs directe verkopen gedaan, dat hebben we eigenlijk zelden op een beurs. Maar ook hebben we veel concrete afspraken gemaakt voor een concrete opvolging bij bedrijven.”

‘Machines tekort’
Ook Robert Giesen van Rogi Trading, leverancier van conventionele, in China geproduceerde machines had een uitstekende beurs. Hij verkocht op de eerste beursdag al de grote radiaalboormachine die op zijn stand stond. “Je merkt hier gewoon: ze komen machines tekort. Dat gevoel heb ik lang niet gehad. We hebben direct na de beurs heel wat leads op te volgen. Ik weet zeker dat we daar meer orders uit gaan halen.”
“Voor ons was het echt heel goed”, zegt Anco Euser van Widenhorn, leverancier van een compleet pakket voor de plaatbewerking. “We hebben vele systemen verkocht. Sommige verkopen zaten er al aan te komen, maar er waren er zeker drie die zo via de beurs kwamen. Daarnaast hebben we veel positieve klanten gesproken. Als ze op de beurs komen vertellen dat ze zo blij zijn met het aangeschafte systeem en dat ze tijd overhouden, is dat een fijne stimulans.

metavak rogi trading

Drukte op de stand van Rogi Trading.

Goed publiek
Export sales manager Josef Adrian van Mijlpaal Produkten spreekt van een succesvolle beurs. “We hebben direct de eerste dag al een lasnaadreiniger verkocht”, zegt hij. “Verder zagen we veel van onze klanten voorbij komen. Dan weet je gewoon dat het publiek goed is. Als exposant moet je actief zijn. Wij hebben veel mensen die langs onze stand kwamen aangesproken en demo’s gegeven. Zo hebben we echt veel goede bedrijven op bezoek gehad.”

metavak mijlpaal

Productdemonstratie op de stand van Mijlpaal Produkten.

Te laat, verkocht
Promas verkocht het Hartford Smartcenter LG 1570 dat op de stand werd gedemonstreerd. De koper kwam op de eerste beursdag kijken en liet de volgende dag voor aanvang van de beurs telefonisch weten dat de deal akkoord was. Hierdoor kon het bordje op de machine worden aangepast: ‘direct leverbaar’ werd doorgestreept en vervangen door de tekst: ‘te laat, verkocht’. “METAVAK is voor ons een leuke, gezellige contactbeurs met goed bezoek uit het hele land”, aldus Edwin Schenk van Promas. “Het concept, de ligging van Evenementenhal Gorinchem, het laagdrempelige karakter en de goedverzorgde catering bevallen ons heel goed.”

metavak promass te laat verkocht

Promas moest voor aanvang van de tweede beursdag het bordje op het Hartford Smartcenter aanpassen.

METAVAK in 2019
METAVAK krijgt in 2019 een nieuwe datum: 8, 9 en 10 oktober 2019. Dit betekent dat de beurs voortaan beter aansluit op de planning van de grote Duitse metaalbeurzen. Vooral leveranciers voor de plaatbewerking zijn hiermee geholpen, vanwege de Euroblech en de Blechexpo. “Wij zijn enorm blij met de nieuwe datum”, zegt Mathijs Wijn van LVD Nederland. “Nu zijn we er zeker bij tijdens METAVAK 2019. We proberen zelfs met een primeur te komen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Promas legt focus op machines en automatisering

17-11 Wat direct de aandacht trok tijdens het open huis, waren de Acura 50 en…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Verspanen

Nieuwe drie-asser geeft Pi Metal Parts meer capaciteit en nauwkeurigheid

02-11 Pi Metal Parts ervaart dat de vraag naar nauwkeurig werk toeneemt. Om die vraag…

Automatisering

Cadac toont CAM-mogelijkheden Autodesk bij Promas

01-11 De huidige trend naar multi-tasking draaibanken is duidelijk merkbaar en bedrijven hebben naast de…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Verspanen

Promas houdt open dagen

25-10 Promas zal ook de spanenpersen van JVonne presenteren. Hiermee heeft de Limburgse machineleverancier een…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X