Fijne afwerking van aluminium met lage voeding

Met de GARANT Master Alu volhardmetalen HPC-afwerkfrees brengt de Hoffmann Group een echte expert op het gebied van de fijne afwerking van aluminium onderdelen op de markt.

De freesgeometrie van de GARANT Master Alu volhardmetalen HPC-afwerkfrees is geoptimaliseerd voor lage voedingen. Hierdoor is dit gereedschap een echte expert op het gebied van de fijne afwerking van aluminium onderdelen.

De krachtige frees met zeven snijkanten produceert bij het profielfrezen hoogwaardige oppervlakken en zichtbare vlakken. De freesgeometrie is geoptimaliseerd voor lage voedingen – en dankzij een speciale uitsparing kan het gereedschap interferentiecontouren vermijden om botsingen te voorkomen. Extra flexibiliteit biedt de GARANT Master Alu volhardmetalen HPC-afwerkfrees met snijlengtes van 3,2xD, 4,2xD en 5,2xD. De ongecoate frees kan meerdere keren worden geslepen en maakt daardoor bijzonder economisch en duurzaam gereedschap mogelijk. Het specialistische gereedschap is verkrijgbaar in de onlineshop van de Hoffmann Group.

Betrouwbare spaanafvoer

Aluminium is licht, stevig en zacht – wat betekent dat de bewerking hoge snijsnelheden vereist naast een absoluut betrouwbare spaanafvoer. Speciaal voor deze eisen heeft de Hoffmann Groep de nieuwe GARANT Master Alu volhardmetalen nabewerkingsfrees ontwikkeld. De zeven extra scherpe snijkanten zijn ongelijk verdeeld en zorgen voor gemakkelijk snijden en maximale efficiëntie. De beste oppervlaktekwaliteit wordt bovendien bereikt dankzij het gepolijste spaanvlak.

Soepele snijwerking

Een fijnkorrelig, trillingsdempend high-performance substraat, ongelijk verdeelde snijkanten en een dikke kerndiameter zorgen ervoor dat het gereedschap de vereiste soepele snijwerking heeft. Dankzij de variabel opgestelde spiraalhoeken worden de snijkrachten gelijkmatig over de gehele snijlengte verdeeld. Voor bijzonder hoogwaardige resultaten adviseert de Hoffmann Groep de GARANT Master Chuck hydraulische spantang, de GARANT HiRunER precisie ER-spantang of een heavy-duty spantang als gereedschapshouder.

Het GARANT Master-productprogramma werd in 2015 door de Hoffmann Groep gestart met als doel krachtige en betrouwbare gereedschappen voor krachtig snijden te bieden. Sindsdien zijn de GARANT Master-tools uitgebreid met nieuwe prestatieklassen. Het productassortiment omvat inmiddels een breed scala aan hoogwaardige gereedschappen voor toepassingen als boren, frezen en draadtappen in verschillende materialen, waaronder staal, aluminium en roestvrij staal.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hoffmann Group presenteert nieuwe catalogus 2021/2022

12-08 De nieuwe catalogus 2021/2022 biedt met meer dan 86.000 artikelen een uitgebreid assortiment kwaliteitsgereedschappen,…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV