Finalisten Prins Friso Ingenieursprijs bekend

0

De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2020 zijn bekend. Een vakjury zal samen met een publieksjury bepalen wie van de drie finalisten uiteindelijk de prijswinnaar zal worden. De prijswinnaar zal bekendgemaakt worden tijdens het jaarlijkse event de Dag van de Ingenieur op 4 maart.

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt en is een initiatief van het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (KIVI), dat hiermee excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar wil maken. De beroepsvereniging KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en samenleving. KIVI werkt met dit doel samen met de technologische industrie, kennisinstellingen, het hoger onderwijs en wereldwijd met andere beroepsorganisaties voor ingenieurs.

De drie finalisten zijn Bas Reedijk, Afdelingshoofd Water bij BAM Infraconsult, Erik Duisterwinkel, Innovator, data scientist & sensor expert bij Antea Group en Jelte Kymmell, Managing director & founder Mocean Offshore. Vanaf maandag 3 februari staan de profielen van de drie finalisten online op www.kivi.nl/dagvandeingenieur en start de publieksstemming. Tot en met dinsdag 3 maart krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten, om zo tot een publiekswinnaar te komen. Vervolgens zullen de bevindingen van de vakjury de winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs 2020 bepalen. op woensdag 4 maart, tijdens de Dag van de Ingenieur bij De Oude Bibliotheek Academy zal de prijswinnaar bekendgemaakt worden en vindt ook meteen de uitreiking plaats.