KIVI en Mikrocentrum starten samenwerking

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en Mikrocentrum zijn een samenwerking aangegaan. Zij bundelen hun kennis en netwerk om ingenieurs en het (hightech)bedrijfsleven te verbinden en de technologische ontwikkelingen blijvend aan te jagen.

Voor algemeen directeur van Mikrocentrum Bert-Jan Woertman (links) en directeur van KIVI Miguel Delcour is de samenwerking tussen hun organisaties een logische stap. (Foto: Delia Appelman)

Mikrocentrum ondersteunt de hightech- en maakindustrie met opleiden, ontmoeten en ondernemen. Dit sluit mooi aan op een van de doelen die ook KIVI, de grootste ingenieursvereniging van Nederland, nastreeft. De vereniging zet zich in voor het ondersteunen van (toekomstige)ingenieurs in hun beroepsuitoefening, hun zichtbaarheid en het leggen van verbindingen met elkaar en de samenleving.

Logische stap

Dat beide partijen een samenwerking aangaan, zien algemeen Directeur van Mikrocentrum Bert-Jan Woertman en directeur van KIVI Miguel Delcour als een logische stap. Ze hebben immers allebei kennisdelen, samenwerken en verbinden (van ingenieurs met bedrijfsleven) gemeen. Door samen op te trekken en onder andere elkaars technische activiteiten en netwerk te versterken, kunnen ingenieurs van verschillende disciplines elkaar breder ontmoeten. Woertman: “Samen staan we voor een sterk innovatief ecosysteem en voor leven lang ontwikkelen, van wetenschap naar wereldmarkt. Samen bereiken we meer dan alleen.”

De eerste Mikrocentrum events, waar met bijdrage van KIVI mee gestart wordt, zijn Materials en de Precisiebeurs. Hier zullen zij samen zorgen voor het invullen van het (lezingen)programma, passende bedrijven en contacten aanleveren en juryleden, startups en teams aandragen. Daarnaast zal het KIVI-event ‘2nd Friday’, voor KIVI-ingenieurs in Eindhoven en omgeving, georganiseerd worden bij Mikrocentrum. Delcour: “Deze samenwerking symboliseert en onderstreept het belang van ingenieurs om samen te werken, kennis te delen en zich gezamenlijk in te zetten om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, technologische innovatie en energietransitie.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Plaatwerk webshop voor elke toeleverancier

17-08 Veel – met name grote en middelgrote – plaatwerkbedrijven zijn op zoek naar een…

TechnishowNieuws

Vol gas richting TechniShow en ESEF Maakindustrie

08-08 Dat betekent onder meer dat onze nieuwsbrieven – die vanaf nu weer iedere dinsdag…

Bedrijf en Economie

Metaalunie begroet 15.000e lid

05-07 Pierre Hagenaars, directeur van het Brabantse bedrijf, nam de bijbehorende plaquette in ontvangst. Hij…

Bedrijf en Economie

Kabinet steekt 30 miljoen euro extra in digitalisering maakindustrie

29-06 Hierin wordt regionaal samengewerkt aan het toepassen van innovatieve technologieën als kunstmatige intelligentie, robotica,…

Automatisering

Netwerk voor data uitwisseling SCSN in zee met KPN

27-06 Data wordt steeds crucialer in de bedrijfsvoering. De uitdaging daarbij is niet alleen het…

Automatisering

Nieuw directieteam CAD & Company

20-06 CAD & Company ondersteunt en begeleidt implementatieprocessen, innovatie- en digitaliseringstrajecten, biedt trainingen en deelt…

Automatisering

Unieke schakel tussen industrie en onderwijs

20-06 Hij vervolgt: “In 2007 hebben mijn vader en ik samen besloten het familiebedrijf op…

Verspanen

Nieuwe generatie brengt verse knowhow in familiebedrijf

16-06 Om een antwoord op die vragen te krijgen spraken we met Maurits en David…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X