Flexibel randen afbramen en afronden aan beide zijden

0

De SBM-L schuur- en afbraammachines van Lissmac werken volgens een droog proces. Staal, roestvrij staal en aluminium kunnen afwisselend worden bewerkt.

De installaties bramen en ronden de randen aan de uitwendige en inwendige contouren af van geponste en laser-, fijn plasma- of waterstraal gesneden werkstukken met een breedte van maximaal 2.000 mm en een dikte van 0,5 mm tot 50 mm aan beide kanten in slechts één doorgang. Bovendien kunnen ook gefolieerde platen worden bewerkt.

Hoge productiviteit

Twee schuuraggregaten, een aan de bovenkant en een aan de onderkant, verwijderen spatten en bramen. In totaal vier schuurbanden, twee aan de bovenkant en twee aan de onderkant, bewerken de platen tegelijkertijd aan beide kanten. Hierbij worden alle randen minder scherp gemaakt of afgerond, afhankelijk van de instelling van de gereedschappen. Door de dubbelzijdige bewerking bespaart een Lissmac het tijdrovende keren van de vaak heel zware werkstukken en het twee keer bewerken en zorgt hiermee voor een hoge productiviteit. Afhankelijk van de eisen van de klant, kunnen de instellingen van de betreffende gereedschappen worden aangepast.

Doorvoersnelheid

Alle aggregaten kunnen gescheiden van elkaar worden geschakeld en ingesteld. Alle aggregaten gaan met een druk op de knop naar de wisselpositie en daarna weer naar de bewerkingspositie zodat een snellere wisseling van de werktuigen mogelijk is. Omdat de bewerking van een werkstuk steeds dwars op de doorvoerrichting plaatsvindt, is er over de gehele werkbreedte een optimaal gebruik van de gereedschappen. De doorvoersnelheid kan traploos worden geregeld.

Afhankelijk van de eisen van de klant, kan de installatie met de betreffende gereedschappen worden geconfigureerd.
Afhankelijk van de eisen van de klant, kan de installatie met de betreffende gereedschappen worden geconfigureerd.

Intuïtief touch panel

De SBM-L machines worden via een touch-panel bestuurd. Alle bewerkingsinformatie wordt overzichtelijk weergegeven; de bedieningstaal kan worden gekozen. Volgens Lissmac blinkt de machine bovendien uit door zijn intuïtieve interface, een hoge bedrijfsveiligheid door drie wachtwoord-beveiligde gebruiker niveaus en een geïntegreerd programmageheugen met een capaciteit van 10.000 datarecords. Een USB-poort maakt een data-uitwisseling mogelijk van externe componenten zoals bijvoorbeeld een barcode-scanner.

De gebruikte Siemens S7-besturing maakt bovendien de verbinding van automatiseringsoplossingen mogelijk, bijvoorbeeld het laden en ontladen door robots of de integratie van de machine in de bestaande productielijnen.  Alle assen stellen zich voor het bewerkingsproces automatisch in op de voor geselecteerde materiaaldikte. De gedeactiveerde aggregaten zijn in de stand-by positie.

Klanten kunnen bovendien de mogelijkheden van de machine met enkele opties uitbreiden. Bij voorbeeld met een automatische slijtagecompensatie voor de gereedschappen, een elektronische meting van de materiaaldikte, een barcode-scanner, een RFID-gebruikersherkenning of een machine- en bedrijfsgegevensregistratie.

Verbeterde werkomgeving

Alle schuur- en afbraammachines van Lissmac zijn voorbereid voor onderhoud op afstand en kunnen door middel van datauitwisseling met elkaar worden verbonden. Kenmerkend voor de machine zijn uiteindelijk ook een verbeterde werkomgeving zonder het verspreiden van vonken, stof, vuil of lawaai en een gebruikersvriendelijke ergonomie.