FME gaat voor diversiteit

FME heeft de Charter Diversiteit van de SER ondertekend. Met deze ondertekening gaat FME werk maken van een inclusieve bedrijfscultuur bij haar achterban.

Naast FME hebben ook de FME-branche Binnenklimaat Nederland en de leden Fokker Services, Siemens Nederland en Signify voor hun eigen organisatie de Charter Diversiteit ondertekend.

Het FME boegbeeld voor Diversiteit en Inclusie wordt Helen Kardan, Senior Manager Key Supplier Account bij FME-lidbedrijf ASML.

Agenderen en aanjagen

FME gaat diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie agenderen en aanjagen in de technologische maakindustrie. Dit door goede voorbeelden zichtbaar te maken en handelingsperspectief te bieden voor de leden. Ook gaat de branchevereniging leden enthousiasmeren om de SER Charter te ondertekenen. Binnen de sector valt er nog veel te winnen. Er is een grote vraag naar personeel en de diversiteit aan goede mensen is hard nodig. FME-voorzitter Theo Henrar: “De technologische industrie is een zeer relevante sector, die een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie. We willen daarom voor iedereen een aantrekkelijke sector zijn om in te werken, waarin elk individu zich veilig, welkom en gerespecteerd voelt. Wij willen niet dat mensen aan de zijlijn blijven staan, want op dit moment zijn er nog teveel groepen ondervertegenwoordigd in onze sector. Dat is een gemiste kans, en moet echt anders. We hebben echt iedereen nodig om te slagen, ook als je kijkt naar de maatschappelijke uitdagingen waarvoor we staan.”

Gelijkheid omarmen

Helen Kardan: “Er ligt een lange en uitdagende weg voor ons. Als sector kunnen we alleen succesvol zijn, als elke nieuwe werknemer de juiste mogelijkheden heeft en eerlijke kansen krijgt om te leren en te groeien. En daarbij niet alleen bij te dragen met hun expertise, maar ook vanwege hun diverse achtergrond, opleidingsniveau, geslacht enz. Als vrouw met internationale achtergrond en ruime ervaring in de hightech sector, is het fantastisch om te zien dat FME actie onderneemt.”

Naast FME hebben ook de FME-branche Binnenklimaat Nederland en de FME-leden Fokker Services, Siemens Nederland en Signify voor hun eigen organisatie de Charter Diversiteit ondertekend. Binnen het arbeidsmarkttransitie-programma STERK werkgeverschap ontwikkelt en voert FME de komende tijd een concreet programma uit om diversiteit en inclusie op de werkvloer te stimuleren. Alle FME-lidbedrijven kunnen gebruik maken van dit programma.

Webinar

Voor bedrijven die de eerste stap willen zetten met diversiteit en inclusie op de werkvloer, is er op dinsdag 20 juni het webinar ‘Ontdek de kansen & mogelijkheden van een inclusieve werkomgeving’.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Metaalunie en FME positief over Hoofdlijnenakkoord

17-05 Metaalunie waardeert vooral de nadruk op het maatschappelijke belang van het MKB en de…

Bedrijf en Economie

Voorjaarsnota smaakt voor FME zoetzuur

22-04 Theo Henrar, voorzitter FME: “Daarmee smaakt de Voorjaarsnota zoetzuur. Herstel van de IKC-regeling is…

Bedrijf en Economie

Lely en Miele geven inzicht in hun circulaire route

26-02 Voor toeleveranciers is het natuurlijk uitermate interessant om te weten hoe hun klanten, de…

Bedrijf en Economie

FME presenteert nieuwe meerjarenstrategie

15-01 Met een groot team is het afgelopen jaar hard gewerkt om deze meerjarenstrategie 2024-2030…

Bedrijf en Economie

FME doet al aanbevelingen voor nieuwe kabinet

06-12 De brancheorganisatie voor de technologische industrie heeft haar aanbevelingen samengebracht in de publicatie ‘Nederland…

Bedrijf en Economie

FME: We hebben groene industriepolitiek nodig

20-09 “In de rijksbegroting voor volgend jaar zitten diverse lapmiddelen voor de korte termijn, die…

Bedrijf en Economie

FME: Koopkracht bedrijven moet prioriteit zijn

20-09 Andere Europese landen hebben een steunpakket opgetuigd om de industrie te ondersteunen. Ook Nederland…

TechnishowNieuws

ASML-CEO Peter Wennink en FME-voorzitter Theo Henrar openen TechniShow

05-07 Peter Wennink is als hoogste baas bij het belangrijkste Nederlandse hightechbedrijf al ruim twee…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV