FNV organiseert Metaalmars ‘Werkgevers kom over de brug’

0

Metaalstakers van diverse bedrijven uit Noord-Holland roepen donderdag 1 november de metaalwerkgevers in een mars op om over de brug te komen wat betreft hun eisen rond een nieuwe cao metalektro. Ook leggen ze die dag voor 24 uur hun werk neer.

Het is de derde keer dat metaalwerkers van FNV Metaal en CNV Vakmensen uit de regio Noord-Holland meedoen aan de lange reeks van stakingen, waar metaalwerkers door heel Nederland beurtelings aan meedoen. Ook zijn deze week diverse stakingen in de rest van Nederland, zoals bij TN in Veenendaal waar de medewerkers staken vanaf zondagavond 28 oktober tot dinsdagavond 30 oktober en bij diverse metaalbedrijven rond Hoogezand die voor het eerst meestaken op maandag 29 oktober.

De werknemers van metaalbedrijven Royal Duyvis Wiener uit Koog aan de Zaan, Microtechniek uit Beverwijk en VSH Fittings uit Hilversum lopen naar de Julianabrug in Zaanse Schans en laten daar van zich horen. Vervolgens gaat de route langs verschillende straten in de Noord-Hollandse plaats met diverse thema’s, zoals de Karl Marxstraat waar de actievoerders het opkomen voor rechten centraal willen stellen. “Werknemers willen waardering voor hun werk en verwachten dat terug te zien in een nieuwe en goede cao voor de metalektro”, zegt Silvia Kaas, bestuurder FNV Metaal. “Die waardering met een gegarandeerd loon zien ze niet in de voorstellen terug en daarom staken ze opnieuw. De stakers roepen hun werkgever en de FME op om over de brug te komen. Komen er geen fatsoenlijke voorstellen voor een uiteindelijk cao-akkoord, dan gaan de stakingen overal in Nederland door.”