Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

Het was het jaar van drie kabinetten, daar waar we nu al blij zouden zijn als we er één kunnen formeren. Het was het jaar van het WK in Spanje zónder Nederlands Elftal, iets waar we nu niet meer zo snel van op zouden kijken. Muzikaal ging het destijds over ‘Ein bißchen Frieden’ en ‘Someone loves you honey’, waar tegenwoordig rappers scoren als ‘Boef’ en ‘Kleine Viezerik‘. Wat is er veel veranderd en wat gaat de tijd snel! Ik heb het hierboven natuurlijk over het jaar 1982. Een gedenkwaardig jaar voor ons, omdat toen De Cromvoirtse is opgericht. En voor de rappe rekenaars onder ons, dat is dus op de kop af 35 jaar geleden. Een moment waar we onlangs uitgebreid bij stil hebben gestaan, een mooie aanleiding voor een feestje.

Voor de gelegenheid rolt onze feestcommissie de rode loper in ‘Cromvoirts blauw’ uit. Onze gasten worden twee dagen lang ontvangen door ons voltallige personeel, dat voor dit jubileum herkenbaar gekleed gaat in azzurri overhemden. Dat de weergoden óók nog eens een bijpassende lucht tevoorschijn toveren voor ons is een geschenk uit de hemel. Alles wat we verder wel zelf kunnen regisseren loopt als een trein, zeg ik met gepaste trots. Want eerlijk gezegd, je bent toch altijd een peu nerveu als je zoveel gasten in huis haalt.

Op de eerste dag van ons tweeluik ontvangen we onze klanten en relaties, en wat een opkomst! Natuurlijk blikken we met hen terug op de afgelopen 35 jaar, maar passend bij ons bedrijf en onze visie kijken we vooral vooruit. Gastspreker Maarten Steinbuch, hoogleraar industriële automatisering aan de TU Eindhoven, neemt ons mee in zijn ‘tijdmachine’ en vertelt over robotisering in optima forma. Hij heeft zelfs zijn eigen knuffel robot-dino meegenomen om ons gerust te stellen over de toekomst. Want dan gaat alles volgens de wet van Moore sneller dan wij allemaal denken. Dat blijkt de volgende dag al als onze Open Dag voorbij vliegt. Tja, time flies when you’re having fun.

Aan het eind van twee geweldige dagen kom ik ’s avonds uitgeteld op de bank tot stilstand. Nog helemaal onder de indruk zie ik door mijn wimpers heen dat mijn vrouw met een sterke bak koffie aan komt zetten, haar mondhoeken plagend omhoog gekruld. ‘Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?’ De vraag heeft nog nooit zo’n mooie betekenis gehad.

Ronnie van den Hurk
De Cromvoirtse

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Grasmaaien

21-05 Rob, de eigenaar, vormde samen met twee oud-schoolgenoten de directie over het uitermate goed…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

17-05 Als iets in onze sector het laatste half jaar een ijzingwekkende connectie heeft met…

Columns

Broederliefde

19-04 Ooit was Fred begonnen allerlei verbruiksmaterialen te leveren aan de metaalindustrie. In zijn Renault…

Columns

Digitalisering moeilijk onderwerp in maakindustrie

04-04 Toch valt het mij op dat als ik bij bedrijven op bezoek ben, dat…

Columns

Muisgrijs

22-03 Hij woonde al tientallen jaren in een grote hoekwoning met een heuse carport voor…

Plaatbewerking

Nieuwe webportaal De Cromvoirtse bespaart klant veel tijd

23-02 Zij kunnen nu een hele assembly in één keer invoeren. Het softwaresysteem van De…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

10-02 Bijna een jaar geleden schreef ik hier al hoe wij werken aan de toekomst…

Columns

Een karakteristieke man

27-01 ‘Kijk, dat bevalt me, jonge kerels netjes in pak’. ‘Snap jij dat? De gemeente…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X