Genomineerden RapidPro award bekend

Op 7 maart wordt tijdens RapidPro in Veldhoven de RapidPro startup award uitgereikt. De genomineerden zijn 10XL, PrintTec en Borges.

De award gaat naar een onlangs gestarte organisatie die werkzaam is in de keten rondom het snel maken van  prototypes en producten. Een onafhankelijke jury heeft bepaald wie volgens hen het meest innovatieve product of dienst presenteert op RapidPro 2018.

Het aantal inzendingen was divers. Zo zijn er in Nederland en België weer een aantal organisaties begonnen met het leveren van 3D-print en scan-diensten, zowel voor consumenten als voor de industrie. Ook starten bedrijven met de verkoop van nieuwe printers, scanners en software. De drie genomineerde startup bedrijven onderscheiden zich ten opzichte van de overige inzendingen.

De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:

10XL
10XL maakt groot formaat 3D prints (6x2x1,5 meter) met (gerecycled) plastic. Voor Gispen hebben zij het frame van verschillende prototypes van een circulaire 2,5 zitbank geprint met plastic uit hun eigen afvalstroom. Binnenkort wordt gestart met de serieproductie van deze bank. Ook heeft 10XL onlangs voor The New Raw een bank geprint met ingezamelde plastic flessendoppen. 10XL combineert 3D printen met 3D frezen.

PrintTec
PrintTec vertegenwoordigd de Voltera V-One; een baanbrekend product voor eenieder die elektronica ontwikkelt. Deze 3D printer maakt tijdrovende en gevaarlijke chemicaliën overbodig. De microdoseerkop ‘drukt’ de lay-out met de Voltera inkt op zilverbasis. Na het ‘curen’ op de ingebouwde hot plate kan men de doseerkop wisselen voor een met de Voltera soldeerpasta. Na het doseren hiervan plaatst men de componenten op hun positie en volgt de reflow (soldeer) procedure nogmaals op de hot plate en het proces is klaar.

Borges
Borges is bezig met het ontwikkelen van een software systeem. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) technologieën. Het systeem heeft twee hoofdfuncties; 3D Search en 3D Create.  Het systeem maakt de revolutie mogelijk. Industry 4.0 wordt gekenmerkt door de komst van ‘Cyber-Physical Systems’. Borges maakt dit mogelijk door de fysieke en digitale wereld aan elkaar te verbinden, 3D search herkent objecten hun functies, 3D create laat iedereen, elk ontwerp aanpassen. Vorig jaar is Borges de markt op gegaan, met zowel commerciële als onderzoeksprojecten. Borges is trots dat de oplossing in diverse sectoren significante voordelen biedt, waaronder besparingen in het productie-proces, meer marktaandeel en tot nieuwe product-ontwerpen.

Wie de winnaar van de RapidPro start-up award is, wordt woensdag 7 maart bekend gemaakt. De winnaar gaat met een  aantal prijzen naar huis. Mikrocentrum biedt de winnaar een jaar lang gratis lidmaatschap aan voor het High Tech Platform en een mooi geldbedrag dat vrij kan worden besteed aan opleidingen of evenementen van Mikrocentrum.

De vakbeurs met congres RapidPro 2018 vindt plaats op 7 en 8  maart in Koningshof, Veldhoven. Inschrijven voor gratis bezoek kan via www.rapidpro.nl.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Teqram en RobWelding winnen Europese awards van ABB-Robotics

19-01 Er was nog meer Nederlands succes want lasrobotspecialist RobWelding uit Dodewaard won de award…

Bedrijf en Economie

Inschrijving Metaal Awards verlengd

27-03 “Als organisatie van De Nederlandse Metaal Dagen zien wij logischerwijs veel kansen voor de…

Personeel en Opleiding

Wie winnen de ‘Jong Metaal Award’ en ‘Vakvrouw Metaal Award 2023’?

22-02 De Awards zijn voor de beste jonge vakgenoot en de meest getalenteerde vakvrouw die…

TechnishowNieuws

Dertien genomineerden voor de TechniShow Innovation Awards 2022 bekend

02-06 De genomineerden in de categorieën volgen hieronder in alfabetische volgorde. Flexibel Produceren De grootste…

TechnishowNieuws

Eveliene Langedijk voorzitter jury TechniShow Awards

10-05 Langedijk kent ook het klappen van de zweep als het gaat om bedrijfsvoering. Zo…

Bedrijf en Economie

Inschrijving TechniShow Awards verlengd

09-03 Ook komen bedrijven die originele materialen inzetten of bijzondere technieken toepassen in aanmerking voor…

3D

Bewogen maar geslaagde jubileumeditie RapidPro

09-03 De tiende editie van de vakbeurs RapidPro in Veldhoven toonde de complete digitale productie…

3D

CAD2M presenteert zelf samen te stellen 3D-printer

05-03 Tijdens de RapidPro in Veldhoven heeft CAD2M, als Benelux reseller van dddrop, de nieuwste…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV