Gereedschappen brengen Leering Hengelo en APS bij elkaar

Tijdens de TechniShow zullen Leering Hengelo en APS hun nieuwe samenwerking presenteren. Als aanbieder van een compleet pakket zaagmachines en verspanende gereedschappen heeft Leering namelijk in APS, dat volledig geautomatiseerde boor-/zaag installaties voor de staalindustrie en de plaatverwerkende industrie ontwerpt, ontwikkelt en produceert, een partner gevonden waarmee op het gebied van de verkoop en service aan de staalbouw in de Nederlandse en Belgische markt samengewerkt wordt.

Voor Leering betekent de toevoeging van de boor-/zaagstraten en pons-/kniplijnen van APS een completering van het pakket. APS, gevestigd in Den Haag, concentreert zich niet alleen op productie van deze machines, maar ook op het leveren van gebruikte machines, reparatie en revisie, onderhoud en software.

Nieuw leven
APS is gestart vanuit de kennis die Rob Rehorst als oud-medewerker van APS Nederland heeft opgedaan. Sinds 1986 was hij werkzaam voor dit Nederlandse bedrijf, dat in 2002 is overgenomen door de Duitse specialist in boor-zaagstraten Kaltenbach. Toen het Duitse moederbedrijf in 2009 besloot de Nederlandse vestiging te sluiten, ging Rehorst voor zichzelf verder als aannemer. Maar hij kreeg ook nog veel telefoontjes van oude klanten die hem vroegen naar een machine te komen kijken. “Dat is eigenlijk uit de hand gelopen”, vertelt Rehorst. “Toen ik het op een gegeven moment zo druk kreeg dat het weer een fulltime baan ging worden, heb ik in 2015 besloten APS nieuw leven in te blazen. Zo is APS Europe Automation ontstaan. Vervolgens heb ik een aantal oud-collega’s benaderd en zijn we ons gaan bezighouden met het onderhouden en refurbishen van onder meer APS en Kaltenbach.”

Verbeteringen in machine-lijnen
De oud-collega’s hadden echter ook speciale wensen. Ze waren te spreken over de machines van Kaltenbach, maar zagen ook mogelijkheden tot verbeteringen. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van een heel nieuwe lijn, de RDR 1036, een boormachine die is ontwikkeld voor hoge volumevereisten van staalfabrikanten. Met een maximale materiaalbreedte van 1060 mm kan deze machine stalen balken, hoeken, kanalen en kokerprofielen verwerken. De 36 gereedschappen beschikbaar in de automatische gereedschapswisselaar, kunnen hardmetaal boren, krassen, draadsnijden, centreren, verzinken en sleufgaten frezen. “Inmiddels hebben we twee van zulke machines verkocht, namelijk aan Holland Staal in Zwaag en Vic Obdam Staalbouw en het doel is om dat verder uit te bouwen.” De lijn is volledig in eigen beheer bij APS geëngineerd en ook de software is in eigen beheer ontwikkeld. De productie van diverse onderdelen van de machine wordt uitbesteed aan partijen in Nederland, vervolgens wordt alles in Den Haag geassembleerd en getest en daarna op transport gezet. Dat gebeurt voor klanten in Nederland én in het buitenland. Momenteel heeft APS een vertegenwoordiger in Australië, die enkele machines heeft verkocht en voor klanten in Engeland, Duitsland en Frankrijk worden machines gerepareerd of gerefurbished.

Op de TechniShow zullen APS en Leering Hengelo de RDS 615 tonen. Dit is een boormachine die is ontwikkeld om te voldoen aan speciale eisen van staalfabrikanten.

Samenwerking met Leering
De machine die APS en Leering Hengelo tijdens de TechniShow zullen tonen is de RDS 615. Dit is een boormachine die is ontwikkeld om te voldoen aan speciale eisen van staalfabrikanten. De machine kent een maximale materiaalbreedte van 640 mm en heeft 15 gereedschappen beschikbaar in de automatische gereedschapswisselaar. “Vanwege die gereedschappen zijn Leering en APS eigenlijk bij elkaar gebracht”, legt Rehorst uit. “Wij zochten advies over gereedschappen voor een nieuwe machine en daarom hebben we contact gezocht met Leering. Zo is het balletje gaan rollen. Leering beschikt over alle kennis van gereedschap en is heel goed in de advisering over frezen en boren. Die kennis hadden wij zelf minder en daarnaast biedt onze samenwerking voor Leering de mogelijkheid om de klantenkring binnen de staalbouw verder uit te breiden.”
Het doel van de samenwerking is samen projecten in de Benelux markt te realiseren. Leering Hengelo gaat, naast de verkoop, met haar team service engineers mede zorgdragen voor de installatie en service van de boor-/zaagstraten. Van de machine die tijdens de TechniShow wordt gepresenteerd is al een exemplaar geïnstalleerd in Australië. Rechtstreeks vanuit de Jaarbeurs zal de boormachine na de beurs worden getransporteerd naar BRB Staalbouw in Leersum.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Al ruim 100 exposanten voor TechniShow 2024

30-05 De volgende TechniShow vindt plaats van 12 tot en met 15 maart 2024. Dan…

Bedrijf en Economie

TechniShow wil in 2024 weer vlammen

19-01 Jeroen van Hooff, CEO van Koninklijke Jaarbeurs, heeft er vertrouwen in dat het gaat…

Verspanen

TM Tools dealer Kaltenbach

21-12 “We zijn erg tevreden dat Kaltenbach het vertrouwen bij ons heeft neergelegd”, zegt Toni…

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Verspanen

Demo-Zaag-Dag bij TM-Tools

06-09 TM-Tools timmert sinds 2018 aan de weg op het gebied van zagen in de…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Belang maakindustrie neemt fors toe

30-08 De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de…

TechnishowNieuws

Autonome slijprobot gaat op voor tweede Award

24-08 Mocht Teqram een Innovation Award winnen, dan betekent dat de tweede prijs binnen een…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021