Gevelspecialist kan meer met moderne zwenkbuigtechnologie

0

Met de introductie van de Turbo2 plus heeft RAS een zwenkbuigmachine op de markt gebracht voor 4-zijdig zwenkbuigen van dunne plaat tot maximaal 2,5 mm. De Turbo2 plus biedt de mogelijkheid om 4-zijdig te buigen, terwijl de investering in het segment van 2-zijdig valt. Met name bedrijven in de gevelbeplating kunnen zich hiermee onderscheiden en voldoen aan de vraag naar complexe en exclusieve producten voor gevelbeplating.

Leemrijse dak- en wandtechniek in Winterswijk investeerde in het nieuwe type zwenkbuigmachine in eerste instantie als uitbreiding op de bestaande capaciteit. Het bedrijf richt zich op de utiliteitsbouw in de regio en ontzorgt haar klanten door zowel dakbedekking als gevelbeplating uit één hand aan te bieden. Directeur eigenaar Andy Leemrijse: “Dat heeft als voordeel dat de werkzaamheden van de verschillende teams optimaal op elkaar worden afgestemd. Dat scheelt de klant tijd en geld!”

Voldoen aan wens
Leemrijse zat met een 10 jaar oude zwenkbuigmachine aan de grens van haar capaciteit. “Met de sterke groei van het aantal bouwprojecten zien we ook een grotere vraag naar meer exclusievere architectuur waarvoor we meer cassettevormige producten moeten leveren”, vervolgt Leemrijse. “Tot nu toe moesten we die uitbesteden buiten de deur. We zochten daarom een extra zwenkbuigmachine die ook vierzijdig kon buigen. RAS kon met de nieuwe Turbo2 plus aan die wens voldoen.”

Metall, de Nederlandse dealer voor RAS, heeft de zwenkbuigmachine geïnstalleerd en een korte training verzorgd.

Vastberaden
Met de in hoogte verstelbare bovenwang, gereedschap snelspansysteem en ‘One click programmeer systeem’ biedt de Turbo2 plus mogelijkheden uit het duurdere segment. “Met die software kunnen onze medewerkers snel, eenvoudig en exact vanaf een schets een buigprogramma opzetten en direct het werkstuk maken”, zegt Leemrijse. “De besturing geeft de maakbaarheid aan, bepaalt de buigvolgorde en geeft die ook 3D op het beeldscherm weer, zodat de medewerker zich niet kan vergissen.” Wat betreft de keuze voor RAS, was Leemrijse vastberaden: “RAS staat bekend als een goed en betrouwbaar kwaliteitsmerk. Ons bezoek aan de fabriek in Sindelfingen bevestigde dat gevoel. We hebben de machine daar uitgebreid kunnen testen en waren snel overtuigd in onze keuze.”

Vertrouwen
Metall, de Nederlandse dealer voor RAS, heeft de machine geïnstalleerd en een korte training verzorgd. Hendrik Wijngaard van Metall verzorgde zelf zowel de verkoop als de installatie van de machine. “Iemand die zelf van de hoed en de rand weet geeft ook veel vertrouwen”, aldus Leemrijse. “Aan het eind van de eerste week hadden we alle mogelijkheden wel onder de knie, waarna de machine iedere dag intensief in gebruik is geweest.”