Metall helpt Jeldi snel met Rico kantpers

Machineleverancier Metall heeft onlangs een Rico kantpers geleverd aan Metaalbewerkingsbedrijf Jeldi in Veldhoven. Het metaalbewerkingsbedrijf, dat beschikt over machines voor zowel plaatbewerking als verspaning, lassen en ontbramen, heeft  daarmee haar zetcapaciteit verder uitgebreid naar een grotere buiglengte en meer buigkracht. Met een buiglengte van 3100 mm en een tonnage van 160 ton, sluit de Rico PRCB Synchro kantpers naadloos aan op de laser en schaar die ook het middelgroot formaat van 3 x 1,5 m kunnen verwerken.

Als allround metaalbewerkingsbedrijf levert Jeldi zowel proto’s, halffabricaten als eindproducten in zowel staal, RVS, aluminium, koper als messing. Daarvoor verzorgt het 40 jaar oude familiebedrijf het hele proces van A tot Z. Met haar expertise op het gebied van metaalbewerking heeft het bedrijf ook een reputatie opgebouwd in het ontwikkelen van producten.

Eigenaar Dik Sweegers: “We zitten volop in het werk, met name in de plaatbewerking, zowel enkelstuks als serie. Daarin liepen we met één kantpers tegen capaciteitsproblemen aan. Metall kon ons snel helpen met een 7-assige Rico kantpers, uitgevoerd met een Nederlands-talige Delem DA66T besturing, hydraulische klemming en opname voor Wila onder- en bovengereedschappen. Een referentiebezoek in de buurt bij een soortgelijk model, gaf voor ons de doorslag. De Rico beoordelen we als een degelijke en goede kantpers, waarmee je direct aan de slag kunt en die prijstechnisch bovendien gunstig in de markt ligt. Leverancier Metall kennen we al vanaf de oprichting van ons bedrijf. Ook dat speelt natuurlijk mee.”

Synchro
De PRCB kantpers is een synchromachine, waarbij de bovenbalk elektronisch-hydraulisch wordt gebalanceerd. De positie van de bovenbalk wordt constant gecontroleerd door het aflezen van twee lineaire encoders (0,01 mm precisie) gesitueerd op Y1 en Y2. De plaats en wijze van montage van deze encoders is belangrijk. Bij de Rico machines zijn deze dusdanig gemonteerd, dat ze tijdens het buigen niet onderhevig zijn aan uitvering van het frame. Het voordeel hiervan is dat een vervorming van het frame geen invloed heeft op de buighoek welke wordt gebogen. De buighoek wordt gecalculeerd door de CNC zonder dat deze wordt beïnvloed door vervormingen tijdens het buigen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Nieuwe kantpers Trumpf voor XXL-onderdelen

08-03 Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers…

Plaatbewerking

INNO-Metaal maakt buigcapaciteit toekomstbestending

18-12 INNO-Metaal maakt plaatwerk-, las- en laserlasproducten voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en elektrotechnische…

Plaatbewerking

Derde snijtafel geeft Jeldi flexibiliteit voor spoedwerk

28-09 De speciale aandacht van Sweegers voor spoedwerk bij deze investering is niet zo vreemd.…

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

Plaatbewerking

UpDown zwenkbuigen tot 6 mm

12-05 Deze machine buigt platen volgens het ‘UpDown’ concept. Hierbij kan de machine zowel positief…

Plaatbewerking

RAS demonstreert flexibel zwenkbuigen

19-10 Als noviteit zal RAS het nieuwe zwenkbuigsysteem FLEXI2bend presenteren, een universeel inzetbaar zwenkbuigsysteem waarmee…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Plaatbewerking

RAS zwenkbuigautomaat verkort doorlooptijd bij Minkels

22-10 Minkels, producent van serverkasten voor datacenters, heeft de afgelopen twee jaar zowel de faciliteiten…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?