Gijs Knoll kan op nieuwe locatie nog optimaler produceren

Het bedrijf dankt zijn naam aan de oprichter, Gijs Knoll, die zijn loopbaan in de constructie is begonnen in het bedrijf van zijn vader. Een Westlands bedrijf welke gespecialiseerd was in verwarming voor kassen en daarbij ook constructies deed. Daar is de passie voor het echte constructiewerk ontstaan. Om daar meer in te kunnen doen heeft Gijs kort bij een ander metaalbewerkingsbedrijf gewerkt, alvorens hij in 2005 zijn eigen bedrijf is gestart, Gijs Knoll Constructies. Werkte hij eerst nog veel als ZZP’er in de montage, al snel begon hij met een eigen werkplaats met een eenvoudige zaag-, pons- en lasmachine.

“Omdat ik constructie erg leuk vond, ben ik me daar eerst in gaan specialiseren,” vertelt Gijs Knoll. Dat liep zo goed dat hij in 2006 zijn eigen pand aankocht en al snel daarna iemand moest aannemen. “We maakten veel spanten, hekken, balken en trappen in die tijd voor aannemers in de regio.” Het bedrijf dat begon als echt constructiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een all-round toeleverancier voor plaatbewerking en complete machinebouwer met honderden diverse vaste klanten.

Uiteenlopende producten 
Door de grote diversiteit aan klanten betekent dit ook dat de producten zeer uiteenlopend zijn en niets hetzelfde is. Daarin wordt het design van de eindproducten steeds belangrijker. Zo worden veel producten gemaakt die in restaurants of clubs worden gebruikt om de beleving van bezoekers te vergroten. Zo is in samenwerking met een interieurdesigner een Rotterdamse dance & dinnerclub voorzien van passend meubilair en hekwerk, een luxueuze wijnkast gemaakt voor een chique hotel in Londen en in de Rotterdamse markthal zijn trappen van metaal gecombineerd met glas geplaatst. Dit zijn maar enkele van de vele voorbeelden die worden gemaakt door het bedrijf. “Maar daarnaast maken we ook complete machineframes en staalconstructies. Mooi voorbeeld hiervan zijn de Strandhuisjes pal aan het strand in Hoek van Holland. Wij hebben de complete constructies gemaakt en daarvoor ook veel snijwerk moeten doen,” legt Gijs uit.

PROfirst voor de optimalisatie
Begin 2016 is het nieuwe pand in gebruik genomen in De Lier. De locatie biedt plaats aan het inmiddels complete moderne machinepark en er is ook voldoende kantoorruimte voor de eigen 3D ontwerp- en productontwikkelafdeling. De nieuwste machines zijn allemaal afkomstig van TUWI, zoals de Durma kantbank, Durma knipschaar en CMA boor/freesmachine. De ACT Plasmasnijmachine met Hypertherm bron staat er al sinds 2010. “We kregen steeds meer vreemde vormen in onze producten en ik wil graag alles in eigen huis kunnen doen, zodat we echt zelfredzaam zijn. Dus we hebben toen gezocht naar een passende snijmachine,”vervolgt Gijs over het machinepark. “We waren een van de eerste met dit type plasmasnijmachine. Ik kreeg direct 30 ton snijwerk en dat ging uitstekend op de machine.” Door de verhuizing werden de computersystemen ook vernieuwd en dat bracht de noodzaak om de software te upgraden of naar andere nestsoftware te kijken. De keuze werd gemaakt voor een nieuw machineonafhankelijk CADCAM systeem, PROfirst 1 click CAM van Widenhorn. Dit instappakket met volledige automatische nestings- en aansturingsmogelijkheden bood de beste kwaliteit voor de beste prijs. Na één dag op locatie waarin de postprocessor werd geleverd en cursus gegeven, kon direct productie gedraaid worden.  “Voorheen moest ik nog veel handmatig aanpassen in de NC-code om optimaal met de plasmasnijmachine te kunnen werken en kwalitatief goede producten te kunnen maken, die aan onze eisen voldoen. Dit hoeft met PROfirst niet meer. We hebben een door Widenhorn op maat gemaakte postprocessor, zodat we direct kunnen snijden, nadat het genest is. Dit scheelt dagelijks veel tijd en nu kunnen andere medewerkers de machine ook aansturen. De software is modern, eenvoudig te leren en door het automatisch nesten haal ik ook meer producten uit de plaat.”

Kantgereedschap
De diversiteit in producten is bij Gijs Knoll enorm. Niets is standaard of seriematig. Dit bracht ook de wens om voor de Durma kantbank het kantgereedschap uit te breiden met een ondermatrijs van 30 graden om zo nog scherper te kunnen zetten. Ook hier bleek Widenhorn over de beste prijs/kwaliteitsverhouding te beschikken. Ondanks dat de kracht ligt op maatwerk kantgereedschappen, was de ondermatrijs in segmenten direct uit voorraad leverbaar en werd deze door de eigen bezorgservice van Widenhorn afgeleverd. De gereedschappen zijn inductie gehard, zodat een optimale levensduur is gegarandeerd en dat blijkt ook in de praktijk.

Het nieuwe pand van Gijs Knoll begint na een paar maanden al te klein te worden door de groeiende productie. “Gelukkig kunnen we op deze locatie nog uitbreiden,” besluit Gijs. “We hebben nog plannen om het machinepark uit te breiden en dan kunnen we er de eerste jaren goed mee vooruit om onze klanten optimaal te kunnen blijven bedienen!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

TechnishowNieuws

Tuwi presenteert cobot+handlaserlascel op TechniShow

07-03 Tuwi heeft deze nieuwe cel ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met The Cobot Factory.…

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

Bedrijf en Economie

Widenhorn neemt lasersnijonderdelen KIS over

21-02 “Wat startte als een bescheiden aanvulling op onze software activiteiten, omdat we ons breder…

TechnishowNieuws

Efficiënte oplossingen voor tappen, boren, frezen en zagen

13-02 CMA is een Spaanse machinefabrikant die flink aan de weg timmert. Deze producent voert…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Automatisering

Live demo PROfirst CADCAM, Calculatie, Planning & Shopfloor V2024

04-10 De reactie van veel bedrijven als ze PROfirst voor het eerst zien, is dat…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV