Grijpvingers wisselen met druk op de knop

Schunk breidt zijn assortiment uit voor het snel wisselen van grijpvingers. Terwijl voor het beproefde BSWS snelwisselsysteem nog een inbussleutel nodig was, is bij het BSWS-M manueel vingerwisselsysteem slechts een druk op de knop nodig om een vingerset te verwisselen.

Voor het ontgrendelen van het BSWS-M snelwisselsysteem hoeft men alleen maar op de ontgrendelingsknop te drukken en de grijpvingers kunnen worden verwijderd.

Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een simpele druk op de knop op de grijper aangesloten. Het gereedschapsloze vingerwisselsysteeem reduceert de insteltijden en verhoogt de productiviteit en flexibiliteit van het hele systeem.

Het gereedschapsloze snelwisselsysteem is, net als de BSWS, verkrijgbaar in drie varianten. In de BSWS-BM (zeven gestandariseerde maten van 50 tot 200) is het verwisselbare mechanisme in de basis geïntegreerd, die op zijn beurt permanent is gemonteerd op de basisbek van de grijper. Alleen de grijpvingers worden verwisseld. Met deze variant kunnen bestaande Schunk-grijpvingers, die zijn uitgerust met adapterbouten uit de BSWS-A serie, worden blijven gebruikt.

De tweede variant, de BSWS-URM (zes maten van 50 tot 160), kan eenvoudig en modulair worden geïntegreerd in klantspecifieke bevestigingsvingers. Het vergrendelingsmechanisme wordt als kit geleverd voor directe montage in de grijpvingers. Dit betekent dat de hele vingerlengte kan worden gebruikt voor het spannen, aangezien de basis niet meer nodig is. De derde variant is de BSWS-ABRM die verkrijgbaar is in zes maten van 50 tot 160. Het bevat grijpvingers met een geïntergreerd wisselmechanisme die door de klant individueel kunnen worden aangepast aan de respectievelijke klemcontour.

Het voordeel van het BSWS-M-snelwisselsysteem blijkt niet alleen uit de snelle verwisselbaarheid van de grijpvingers, maar ook uit de sterkte een aanpasbaarheid van verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld bij stationaire toepassingen of bij gebruik op een transportsysteem kunnen werkstukken snel met een druk op de knop worden verwijderd en vervangen door een andere variant. Het systeem is net zo eenvoudig als push/pull, waardoor de BSWS-M van 6 in veel toepassingen kan worden geïntegreerd zonder dat er enige technische training nodig is.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Plug & Work-portfolio Schunk nu ook voor Omron en Fanuc cobots

18-08 Dit betekent dat een breed scala aan automatiseringsscenario’s in de kortst mogelijke tijd kan…

Bedrijf en Economie

Mapal rekent op geleidelijk herstel na zware jaren

23-07 Mapal heeft sterke banden met de automobielindustrie. De ontwikkelingen in die branche zijn dan…

Verspanen

KMWE Toolmanagers & KGS Tools vindt gereedschapsontwikkeling in microgeometrie

23-06 “In de microgeometrie kom je echt leuke verrassingen tegen”, vertelt Jorg Michiels, CCO bij…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Oppervlaktetechniek

Schunk en 3M partners in geautomatiseerd slijpen

26-05 Slijpen, ontbramen, polijsten ─ als het gaat om uitdagende taken zoals het verwijderen van…

Automatisering

Slimme Schunk-grijper wint Red Dot

24-05 Als starterspakket komt de plug & work-compatibele EGH module van Schunk al voorgemonteerd bij…

Verspanen

2e editie VerspaningNieuws in teken van gereedschappen

17-05 Dit thema wordt uitgebreid aangevuld met vaktechnische nieuwsartikelen over machine- en gereedschapleveranciers, toeleveranciers, brancheorganisaties…

Werkplaatstechniek

Gereedschap met intelligentie aan boord

05-05 Voor productie in een smart factory is het uitwisselen van assemblage-gegevens essentieel. De hiervoor…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X