Roestvrijstalen MagSpring van LinMot

0

Na de uitbreiding van haar roestvrijstalen lineaire motoren en geleiders heeft LinMot nu de RVS versie van de MagSpring geïntroduceerd. Deze is optimaal ontworpen voor omgevingen waarin agressieve vloeistoffen en schuimreinigers worden gebruikt, zoals in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie.

De MagSpring M01-40-SSC bestaat uit een magnetische slider en een stator en behoudt een constante veerkracht, onafhankelijk van de afgelegde weg. De behuizing van de stator is gemaakt van roestvrij staal (WkNr. 1.4404, AISI 316 L). De bewegende slider wordt nauwkeurig geleid door het glijlager dat in de stator is ingebouwd. Het gebruikte lagermateriaal in deze statoren is speciaal ontworpen voor gebruik in de voedings- en medische industrie en is FDA-goedgekeurd. Voor een eenvoudige montage en uitlijning van de MagSpring is het front van de stator voorzien van M5-draadgaten en een gecentreerde pasvorm.

Constante kracht permanentmagneten

Net als bij de standaard MagSprings, is de functie gebaseerd op de constante kracht van permanentmagneten. Deze kracht wordt gegenereerd over bijna het gehele slagbereik, waardoor deze uitstekend toepasbaar is als fail safe en voor gewichtscompensatie van kracht bij verticale montage. Daarnaast zijn andere toepassingen mogelijk, zoals het positie-onafhankelijke genereren van een constante contactkracht, de toepassing van een constante houdkracht over een groot slagbereik of eenzijdige krachtondersteuning bij aandrijftaken.

LinMot producten zijn verkrijgbaar bij Groneman in Hengelo.