Grote koopinteresse op Blechexpo

De vakbeurs voor plaatbewerking Blechexpo en de vakbeurs voor verbindingstechniek Schweisstec in Stuttgart hebben vorige week samen 39.280 vakbezoekers uit 116 landen getrokken. De interesse van de bezoekers om te kopen was volgens beursorganisator Schall groot, wat resulteerde in tevreden gezichten bij de exposerende fabrikanten en leveranciers.

De Blechexpo werd al voor de 13e keer en de Schweisstec voor de 6e keer gehouden. Sinds beide beurzen in het beurscomplex van Stuttgart een vaste locatie hebben gevonden, zijn ze sterk gegroeid en neemt hun internationale karakter toe, zowel qua exposanten als bezoekers. Van 7 tot en met 11 november presenteerden de twee beurzen 1.336 exposanten uit 35 landen. Het aanbod uit Europa en Azië was groter dan ooit. Anderszijds trekken de Blechexpo en de Schweisstec ook een steeds internationaler publiek. Bijna een derde deel van de bezoekers was dit jaar afkomstig van buiten Duitsland, een significante toename ten opzichte van de vorige beurzen in 2015.

Complete procesketen
In Messe Stuttgart was vier dagen lang de complete procesketen van plaatbewerking te zien. Dat is een concept dat aanslaat, te meer omdat onder andere door de grote belangstelling voor lichtgewicht constructies in de plaatbewerking steeds meer gemengde productiemethoden en hybride oplossingen op de voorgrond treden, die in de praktijk om integrale oplossingen in plaats van deeloplossingen vragen.

Actuele thema’s
De actuele thema’s in de plaatbewerking onderscheiden zich niet van die in de industrie in het algemeen. Onderwerpen als digitalisering, netwerken, efficiencyverbetering, duurzaamheid en het werven van nieuwe vaklieden staan in het middelpunt van de belangstelling. Op de beursvloer sprong dan ook vooral de aandacht voor automatiseringsoplossingen en software en in het verlengde daarvan de Smart Factory in het oog. Zo was er vanaf de stand van Trumpf een live verbinding met de Trumpf Smart Factory in Chicago en konden de beursbezoekers bij Mazak contact leggen met de hypermoderrne productieplant in Oguchi (Japan).
Ook namen bijna 30 Nederlandse bedrijven deel aan de Blechexpo. Zo presenteerde Q-fin uit Bergeijk het nieuwe design van haar machines voor slijpen, ontbramen en afronden aan het internationale publiek.

Een groot aantal exposanten heeft al aangegeven ook op de volgende Blechexpo/Schweisstec (van 5 tot en met 8 november 2019) weer van de partij te zijn. Velen van hen hebben behoefte aan meer expositieruimte. Met de nieuwe hal 10 die op dit moment in aanbouw is, (goed voor 15.000 m² extra vloeroppervlak, wat het totaal op 120.000 m² brengt) kan de beursorganisatie aan die wens voldoen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Mazak zet automatisering in spotlight op EMO

22-09 De Mazak-stand op EMO 2021 zal zich richten op technologie die bewerkingsmachine sneller, productiever,…

Plaatbewerking

Finish-proces laat zich goed automatiseren

07-09 “Een cobot bij een ontbraammachine is voor velen nog een brug te ver, maar…

Bedrijf en Economie

Trumpf start nieuwe boekjaar met dik gevulde orderboeken

22-07 “We zijn het nieuwe boekjaar begonnen met een stabiele omzet en een zeer goede…

Plaatbewerking

De 4Innovators komen terug, met gast-partners

14-07 In de industriële omgeving van dit innovatieve bedrijf zullen de vier vaste partners hun…

Verspanen

Mazak promoot verspaning onder ECP-studenten

08-07 Het ECP is een vereniging van en voor maakbedrijven in Zuid-Holland met als voornaamste…

Plaatbewerking

Aarts Montagetechniek kiest voor jong gebruikte CO2-laser

14-06 Aarts Montagetechniek ontwikkelt en produceert werktuigbouwkundige installaties in de breedste zin van het woord.…

Oppervlaktetechniek

Grootste Timesavers slijpmachine van Europa

21-05 De Timesavers 81 series kan ook niet-magnetische materialen vlakslijpen, omdat de machine is uitgerust…

Plaatbewerking

Met de juiste Grinding Power samen op weg naar de perfecte finish

20-05 Slakken verwijderen, snel een radius van 2mm aanbrengen op staal, de boutgaten in voetplaten…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X