Haimer automatiseert complete gereedschapskamer

Kwalitatieve, betrouwbare componenten, volledig geautomatiseerde gereedschapsvoorinstellingen en de veilige overdracht van digitale gereedschapsgegevens, zijn volgens Haimer de kernwaarden voor een modern gereedschapsbeheer.

Tijdens de EMO in Milaan presenteerde Haimer de ‘Shrink Automation Cube’, een compleet geautomatiseerde cel voor het krimpen van gereedschappen.

Tijdens de EMO in Milaan heeft de producent van gereedschapshouders, krimp- en balanceertechnologie, voorinstelapparaten, hardmetalen gereedschappen en meetsensoren, laten zien hoe gereedschapsbeheer geautomatiseerd kan worden.

Het door Haimer ontwikkelde gereedschapsbeheersysteem DAC (Data Analyzer and Controller) maakt een continue uitwisseling van gereedschapsgegevens tussen de afzonderlijke gereedschapsoplossingen en het bedrijfsnetwerk mogelijk. De identificatie van de gereedschapshouders wordt mogelijk dankzij geïntegreerde RFID-datachips, QR- of datamatrixcodes (die door verschillende systemen via een scanner kunnen worden gelezen en geëvalueerd).

Hierdoor kunnen gebruikers het hele gereedschap duidelijk identificeren. De gebruiker bestuurt het hele proces alleen door te klikken en waarden te bevestigen of te accepteren, waardoor gebruikers het gereedschap gemakkelijk kunnen identificeren. Omdat er geen handmatige invoer nodig of zelfs mogelijk is, is er ook geen risico op foutieve invoer en botsingen.

Nieuwe i4.0-versies

Alle Haimer-systemen voor het krimpen, balanceren en voorinstellen van gereedschappen zijn verkrijgbaar in i4.0-versies. Dit geldt natuurlijk ook voor de nieuwe machines in het programma, zoals de Power Clamp Nano NG i4.0. Het horizontale krimpapparaat is bijzonder geschikt voor kleine gereedschapshouders in hoogtoerige spindels en krimpopnames tot SK40/HSK-A63.

Voor het procesveilig krimpen en koelen van krimpspantangen en gereedschapshouders heeft Haimer de nieuwe Power Clamp Air i4.0 ontwikkeld. Het krimpapparaat heeft een geïntegreerde koeling voor alle soorten gereedschappen (HM en HSS). Op het gebied van balanceren heeft Haimer de Tool Dynamic TD Comfort Plus i4.0 op de markt gebracht. Naast netwerkcompatibiliteit en de mogelijkheid van digitale gegevensoverdracht, is de 27’’ multitouchscreen-bediening een hoogtepunt.

Wil je het balanceren en voorinstellen combineren voor een hoge efficiëntie en procesbetrouwbaarheid, dan is er de Haimer Microset VIO. Dit apparaat heeft een nauwkeurige aspositionering dankzij de lineaire aandrijving, een volautomatische inductie-eenheid en een automatische lengte-instelling van +/- 10 micrometer. Vooral bij het gebruik van krimpgereedschappen, zustergereedschappen of bij het gebruik van machines met meerdere assen, realiseert dit model een hoge productiviteit.

Geautomatiseerde cel

Tijdens de EMO presenteerde Haimer ook de ‘Shrink Automation Cube’, een compleet geautomatiseerde cel voor het krimpen van gereedschappen. “Krimpen is handmatig werk wat gedurende de dag veel tijd in beslag neemt. We hebben klanten die meer dan 100 gereedschappen op een dag krimpen. Door automatisering kunnen we dit werk uit de handen nemen van technisch personeel, zodat zij hun expertise elders kunnen inzetten”, zegt Tobias Völker, Director Global Marketing bij Haimer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Duitse bedrijven veranderen merkslogan voor #zusammengegencorona

09-12 Het idee achter de campagne is afkomstig van een Duits reclamebureau die manieren zocht…

Verspanen

Oude Reimer toont geautomatiseerd voorinstellen met robotprimeur op Nederlandse Metaaldagen

08-09 Om het rendement van CNC-draai- en freesmachines optimaal te benutten, kiezen veel verspaners voor…

Verspanen

Haal meer uit gereedschappen door balanceren, krimpen en voorinstellen

07-07 Oude Reimer is officieel partner van Haimer in Nederland en heeft inmiddels veel klanten…

Verspanen

Nieuwe skiving-functie vereenvoudigt voorinstellen met Haimer Microset VIO Linear

09-06 Het bereiken van een nauwkeurige synchronisatie tussen de tandwielfrees en het tandwiel is van…

Verspanen

Haimer virtualiseert applicatiecentrum

30-12 Het applicatiecentrum van Haimer in Igenhausen (D) is de afgelopen jaren door veel klanten…

Verspanen

Haimer breidt allround frees uit met korte en lange versie

16-11 Haimer heeft het assortiment allround Mill frezen uitgebreid met een korte en een lange…

Verspanen

Haimer gezichtsmasker bewijst: we kunnen de prijsvechters aan

07-09 Haimer is er samen met een klant die spuitgietgereedschappen produceert in geslaagd om in…

Verspanen

Haimer houdt vertrouwen ondanks Coronavirus en Boeing-debacle

26-02 Voor Haimer was 2019 een jaar met twee gezichten. Kon aanvankelijk de omzet van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X