Halter op IMTS Chicago en AMB Stuttgart

0

Halter CNC Automation uit Hoevelaken is in september present op twee internationale beurzen: van 10-15 september op de IMTS in Chicago en een week later van 18-22 september op de AMB in Stuttgart. Tijdens beide beurzen worden meerdere modellen van de Halter LoadAssistant gepresenteerd.

Deze beladingsrobot voor CNC bewerkingsmachines werd vijf jaar geleden geïntroduceerd. Het systeem is in nauwe samenwerking met Fastems ontwikkeld en is in korte tijd succesvol gebleken in al meer dan twintig landen. Hoewel Halter CNC Automation een Nederlands bedrijf is, vindt de productie plaats in Issum, net over de grens in Duitsland. Hier en in Stuttgart bevinden zich bovendien de Halter Technology Centers. Daarnaast heeft Halter sinds twee jaar een vestiging in de Verenigde Staten, bestaande uit een eigen verkoop en serviceafdeling en een Technology Center. Inmiddels is ook hier een dealerorganisatie opgezet en worden maandelijks LoadAssistants verscheept vanuit Duitsland om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Halter noemt als reden voor dit succes: de eenvoudige bediening, de korte omsteltijden van minder dan 5 minuten en de hoge bedrijfszekerheid dankzij de standaardisatie van het systeem. “Kortom, de perfecte oplossing voor het automatisch beladen van series van 10 tot 1000 stuks.”

Tijdens de IMTS is de LoadAssistant onder andere te zien op de stand van Fastems. Op de AMB is Halter aanwezig met een eigen stand in Hal 6, stand D91. Bovendien zal Mazak een LoadAssistant in werking presenteren op de Mazak stand in hal 7, stand C11.

Halter CNC Automation, hal 6, stand D91