Heftrucks voor de zwaarste inzet

0

Jungheinrich heeft onlangs op LogiMAT zijn nieuwste elektrische heftruckrange gepresenteerd: de EFG 6-serie. Deze serie is speciaal ontworpen voor de zwaarste (buiten)inzet. Met een hefcapaciteit tot 9 ton en met een lastzwaartepunt oplopend van 600 tot 900 mm, is het één van de krachtigste elektrische heftruckranges in de markt.

Jungheinrich brengt de EFG 6-serie in verschillende chassismaten, waardoor het totaal op 14 verschillende truckmodellen komt – het is het grootste productportfolio in dit high-performance heftrucksegment. Afhankelijk van de chassismaat zijn accucapaciteiten mogelijk van 1.240 Ah tot 1.548 Ah (80V). De EFG 6-serie is leverbaar met twee accu-opties: de traditionele lood-zuur accu’s en lithium-ion accu’s. De lithium-ion accu’s zijn tussentijds op te laden, wat een non-stop inzet mogelijk maakt. Dankzij het aandrijfconcept met twee AC aandrijfmotoren en twee synchrone reluctantiemotoren voor de hydrauliekpomp, levert de EFG 6-serie een maximaal vermogen bij een minimaal verbruik, zelfs met bevestigde aanbouwapparatuur. Het standaard geleverde drive&liftPLUS pakket garandeert maximale prestaties onder alle omstandigheden.

Werkplek met comfort
De treden zijn ruim en de geklimatiseerde cabine past in de lijn van de andere EFG-heftrucks. De vlakke vloerplaat, de grote voetruimte, de comfort stoel met instelbare armleuning zijn duidelijk afgestemd op een stevige inzet. Bij de mastbediening zijn alle gangbare Jungheinrich systemen mogelijk; voor het rijden bestaat de keuze uit dubbelpedaal-optie of het enkele acceleratiepedaal met rijrichtingschakeling in de armleuning. Nieuw in de cabine is de optioneel leverbare zijdelings verstelbare stoel, die naar links of rechts kan worden versteld voor een extra goed zit- en zichtpositie. Een uitgebreide reeks assistentiesystemen, zoals addedVIEW en zoneCONTROL, zorgen voor een optimale veiligheid.