Kolomzwenkkraan met bovengebouwde uitligger

0

Een combinatie van een vacuümheffer en een passend kraansysteem kan tilproblemen op een ergonomische wijze oplossen. Om hierin te voorzien voor locaties met een laag plafond heeft Schmalz een nieuwe modulair samen te stellen aluminium bovengebouwde uitligger ontwikkeld. Vergeleken met een conventionele kolomzwenkkraan kost het daarbij de bediener met dit type uitligger nu minder inspanning om de last in beweging te zetten.

Schmalz is met haar aluminium bovengebouwde uitliggers een nieuw pad ingeslagen. De van huis uit vacuümspecialisten hebben een nieuwe ergonomische modulaire oplossing ontwikkeld voor de kolomzwenkkranen. In vergelijking met de vorige kraanuitvoeringen met een stalen giek, is de totale hoogte van de het giekdeel nu gereduceerd met bijna 10 cm. Mede hierdoor kunnen de hieronder hangende vacuümheffers nu bijna 35 cm hoger ingehangen worden voor een perfecte integratie in elke werkruimte. Dit verbetert vooral het werken met een slangheffer type Jumbo in ruimtes met een lager plafond. Het nieuwe modulaire ontwerp combineert daarbij de lage werkhoogte met het voordeel van lagere aanschafkosten.

De kranen kunnen ingezet worden tot een werklast van 110 kilogram. Schmalz heeft de gebruikelijke accessoires (zoals ankers en wandconsoles, mobiele voetplaten, hoekbegrenzers en blowerconsoles) ook beschikbaar voor de nieuwe bovengebouwde flat aluminium uitliggers.

Schmalz, hal 5, stand E120