Hoffmann opent officieel nieuw pand in Twentse Borne

Vrijdag 15 oktober was het dan eindelijk zover voor Hoffmann Group. In het Twentse Borne hebben Henry Blom, algemeen directeur van Hoffmann Group Nederland, Burgemeester Jan Pierik van Borne en Robert Impler, senior vice-president Europe van Hoffmann SE officieel het nieuwe, ultramoderne pand geopend. De nieuwe vestiging zal een belangrijke rol gaan spelen bij de wens om de komende tien jaar nog verder te groeien.

Henry Blom, algemeen directeur van Hoffmann Group Nederland, Burgemeester Jan Pierik van Borne en Robert Impler, senior vice-president Europe van Hoffmann SE, knippen het lint door en openen daarmee officieel het nieuwe pand van Hoffmann in Borne.

“De afgelopen tien jaar hebben we de omzet van 20 miljoen euro verdubbeld naar 40 miljoen. Het zou mooi zijn als we die verdubbeling de komende tien jaar nogmaals kunnen realiseren”, blikt Blom optimistisch vooruit. Om die groei te realiseren gaat Hoffmann nog meer toegevoegde waarde bieden om de productiviteit bij klanten te verhogen. Dat betekent dat de leverancier naast de verkoop van gereedschappen zich steeds meer gaat toespitsen op digitalisering met bijvoorbeeld cloud gebaseerde toolmanagementsystemen.

Daarnaast zijn persoonlijke beschermingsmiddelen en producten voor werkplaatsinrichting een belangrijk onderdeel van de omzet. Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor e-commerce. Tijdens de rondleiding door het moderne pand vertelde Blom dat de omzet vanuit e-commerce tijdens de coronaperiode sterk is toegenomen. Zijn verwachting is dat rond 2027 80% van de totale omzet e-commerce gerelateerd is.

Burgemeester Jan Pierik feliciteert Henry Blom met de opening van het nieuwe pand.

Burgemeester Jan Pierik feliciteert Henry Blom met de opening van het nieuwe pand.

Experience Center

Hoffmann ziet niet alleen kansen op het gebied van digitalisering. Om klanten beter te kunnen ondersteunen, heeft de leverancier op de begane grond een state-of-the-art Experience Center geopend. Met een vijfassige Hedelius Acura 65 en een DMG Mori CTX 2500|700 is Hoffmann in staat om uitgebreide frees- en draaipresentaties, opleidingen en trainingen te geven. Tevens bevindt zich in het Experience Center alles rondom het meten en voorinstellen van gereedschappen. Tijdens de officiële opening kregen de bezoekers, waaronder Burgemeester Jan Pierik, alvast een voorproefje van een live demonstratie met het vijfassige bewerkingscentrum.

Dankzij grote schermen en een ingebouwde camera konden de toeschouwers verschillende bewerkingen van dichtbij ervaren. “We zijn verheugd dat Hoffmann Borne heeft gekozen voor de bouw van hun nieuwe onderkomen. En wat is er in korte tijd veel gebeurd. Je moet je voorstellen dat dit gebied tot voor kort nog agrarisch gebied was. Nu, 2 jaar nadat de eerste spade de grond in is gegaan, staat er een modern, toekomstbestendig pand dat van alle gemakken is voorzien”, aldus de Burgemeester.

Een kijkje in het nieuwe Experience Center waar Hoffmann met behulp van een CNC-draai- en freesmachine presentaties, trainingen en opleidingen kan geven.

Een kijkje in het nieuwe Experience Center waar Hoffmann met behulp van een CNC-draai- en freesmachine presentaties, trainingen en opleidingen kan geven.

Energieneutraal

Zoals gebruikelijk bij nieuwbouw is ook het nieuwe pand van Hoffmann energieneutraal gebouwd. “Het pand is nagenoeg zelfvoorzienend. Alleen de twee bewerkingsmachines in het Experience Center vragen soms bij bepaalde piekspanning om energie van buitenaf. De overige energiebehoefte kan allemaal met behulp van zonnepanelen op het dak en de aardwarmte-installatie worden beantwoord. De aardwarmte-installatie zorgt voor een constante temperatuur in het hele gebouw.

In de winter zorgt de installatie voor verwarming en in de zomer voor verkoeling. Om de constante temperatuur in het pand beter te reguleren, wordt er gebruik gemaakt van een zonnewering met panelen die automatisch met de stand van de zon mee bewegen.

Het nieuwe pand van Hoffmann in Borne is van alle gemakken voorzien. Het pand is energieneutraal en voorzien van een zonnewering met panelen die automatisch met de stand van de zon mee bewegen.

Het nieuwe pand van Hoffmann in Borne is van alle gemakken voorzien. Het pand is energieneutraal en voorzien van een zonnewering met panelen die automatisch met de stand van de zon mee bewegen.

Kantoor en trainingsruimtes

Waar de begane grond is ingericht voor onder andere het Experience Center, worden de twee bovenliggende etages gebruikt voor trainingen, opleidingen (eerste verdieping) en kantoorruimtes voor het personeel (tweede verdieping). Het complete vloeroppervlak van het nieuwe pand bedraagt 3.000 m2.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Assink & Schipholt start nieuwbouw

29-11 Assink & Schipholt is producent van plaat- en constructiewerk. Of het nu gaat om…

Verspanen

Promas legt focus op machines en automatisering

17-11 Wat direct de aandacht trok tijdens het open huis, waren de Acura 50 en…

Verspanen

Nieuwe drie-asser geeft Pi Metal Parts meer capaciteit en nauwkeurigheid

02-11 Pi Metal Parts ervaart dat de vraag naar nauwkeurig werk toeneemt. Om die vraag…

Oppervlaktetechniek

Moderne nieuwbouw Axalta Refinish

22-10 “Ons nieuwbouwpand in Tiel voldoet in hoge mate aan de duurzaamheidseisen en is volledig…

Bedrijf en Economie

Spinner bouwt aan nieuwe, duurzame fabriek in Sauerlach

13-10 De nieuwbouw wordt eind 2021 afgerond. Daarmee is de nieuwe fabriek de tweede uitbreiding…

Bedrijf en Economie

247TailorSteel start bouw nieuwe fabriek in Zuid-Duitsland

24-09 Onder andere de Consul-Generaal in Duitsland, Paul IJmkers, de burgemeester van Langenau, Daniel Salemi…

Bedrijf en Economie

Nieuwe pand Leeuwbouw feestelijk geopend

20-09 De investering omvat een nieuw kantoor, showroom en reparatiewerkplaats. Ook uitgebreide aanpassingen in het…

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X