Hoffmann Group betrekt nieuwe huisvesting

De Hoffmann Group zal op maandag 16 november haar nieuwe huisvesting in de gemeente Borne, aan de rand van Hengelo, betrekken. In het moderne en energieneutrale bedrijfspand, dat een industriële uitstraling heeft, zijn naast de werkplekken voor de medewerkers, een multifunctioneel Experience Center en een groot trainings- en opleidingscentrum ondergebracht.

“De identiteit van dit pand past perfect bij wie we als organisatie inmiddels zijn”, zegt directeur Henry Blom. De Hoffmann Group is de afgelopen jaren hard gegroeid en heeft zich ontwikkeld van een klassieke handelsonderneming die gereedschappen levert aan de verspanende industrie, tot een systeempartner die een heel pakket van producten en diensten rondom het gereedschap aanbiedt. “De gereedschappen zijn nog steeds heel belangrijk, maar vormen slechts een onderdeel van ons totale pakket”, zegt Blom. “We voorzien onze klanten ook van producten en diensten waarmee ze hun processen kunnen optimaliseren, zoals het GARANT Tool24 goederenuitgiftesysteem, GARANT GridLine, het flexibele systeem voor werkplaatsinrichting, dat werken volgens Lean en 5S-principes mogelijk maakt, en ons programma Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM). Daarnaast zorgt ons softwaresysteem Connected Manufacturing bij onze klanten voor meer productiviteit, eenvoudiger processen, overzicht en minder fouten.”

Moderne ICT- en communicatiemiddelen

De nieuwe huisvesting biedt alle mogelijkheden en voorzieningen om al deze facetten bij elkaar te brengen. Het pand heeft een vloeroppervlak van 3000 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. Op de bovenste verdieping zijn de werkplekken van de meeste medewerkers gesitueerd. Tevens zijn hier diverse vergaderruimten en ontmoetingsplekken met moderne ICT- en communicatiemiddelen. Niet alleen voor onderling overleg, maar ook om in contact te treden met klanten en andere relaties via bijvoorbeeld Teams en Skype.

Camera’s in Experience Center

De begane grond en de eerste verdieping zijn vooral ingericht voor de ontvangst van klanten en relaties. De blikvanger op de begane grond is het Experience Center. Hier worden begin volgend jaar een 5-assig bewerkingscentrum en een CNC-draaibank geplaatst. Ook het gereedschapsuitgiftesysteem Tool24 krijgt hier een plek.

Het Experience Center heeft alle faciliteiten voor het geven van demonstraties aan bezoekers. “Maar vanwege COVID-19 hebben we besloten om het tevens in te richten als een studio met camera’s”, vertelt Blom. “Zo kunnen we niet uitsluitend webinars geven, maar bijvoorbeeld ook klant-specifieke presentaties over uiteenlopende onderwerpen verzorgen.” Op de begane grond bevindt zich ook een geometrische meetruimte. Verder is er in de grote hal bij de entree ruimte voor het presenteren van de PBM- en de werkplaatsinrichtingsprogramma’s.

Trainings- en opleidingscentrum

Op de eerste etage bevindt zich het trainings- en opleidingscentrum, dat ruimte biedt aan honderd personen, maar ook kan worden gesplitst in twee aparte ruimtes met alle voorzieningen op het gebied van beeld en geluid. Dankzij highspeed camera’s kan op grote beeldschermen live worden meegekeken in de machines in het Experience Center. Op termijn zal de Hoffmann Group hier ook trainingen en opleidingen gaan aanbieden.

Duurzaamheid

Het pand is energieneutraal, voorzien van zonnepanelen en een aardwarmte-installatie. Deze  zorgt voor koeling in de zomer en verwarming in winter. Betonkernactivering zorgt voor een constante basistemperatuur. De panelen van de zonnewering bewegen automatisch mee met de stand van de zon.

Doorgroeimogelijkheden

De Hoffmann Group in Borne is het verkoopkantoor voor Nederland en Vlaanderen en er werken momenteel 90 personen, waarvan ongeveer de helft in Borne werkt. In de nieuwe huisvesting kan de organisatie doorgroeien naar 160 personen. Het grote magazijn op de eerste verdieping is door de architect zo ontworpen, dat het met enkele eenvoudige aanpassingen kan worden omgebouwd tot een volwaardige kantoorruimte.

De officiële opening is in juni 2021. Dan organiseert de Hoffmann Group een meerdaags evenement met onder andere een beurs waar tientallen exposanten aan zullen deelnemen. Verder kunnen de bezoekers zich inschrijven voor verschillende seminars en worden er live demonstraties gegeven in het Experience Center.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe sales director Hoffmann Group ziet veel mogelijkheden voor groei

01-06 De functie van sales director is nieuw bij de Hoffmann Group. De groothandel in…

Verspanen

ToolScout verhoogt rendement gereedschappen

09-03 Van Ravenswaaij heeft zelf jarenlang op de werkvloer aan de machines gestaan voordat hij…

Automatisering

Efficiënt tool beheer met Hoffmann Group Connected Manufacturing

25-01 Met behulp van de nieuwe softwareoplossing ‘Hoffmann Group Connected Manufacturing’  kunnen kleine en middelgrote…

Verspanen

Proceszeker diepgatboren in staal

29-09 De productfamilie GARANT Master voor hoogrendementverspaning van de Hoffmann Group krijgt nieuwe aanwas. Het…

Automatisering

Olmia Robotics opent Experience Center

26-08 Olmia Robotics opent op 2 september haar Experience Center in Tiel. Hier kunnen mensen…

Verspanen

Nieuwe catalogus Hoffmann Group bevat 9000 nieuwe producten

28-07 Op 1 augustus presenteert de Hoffmann Group haar nieuwe catalogus 2020/2021. De geactualiseerde en…

Plaatbewerking

Bystronic is actiever dan ooit

05-07 Gesteund door de concernleiding in Zwitserland is Bystronic Benelux sinds de uitbraak van het…

Verspanen

Slimme oplossingen voor optimaal verspanen

08-06 De Hoffmann Group biedt tal van slimme oplossingen die het leven van een verspaner…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X