HPI Group slaat slag in kunststofsector

Kunststofproducent Paul Harkema heeft met zijn HPI Group (voorheen Moulding Industries) PET Innovators en Geku Plastik overgenomen. Met deze overnames verovert hij een sterke positie in de PET sector en verzekert hij zich van een goede toegang tot de Duitse markt.

Paul Harkema, CEO van HPI Group: “Met PET Innovators en Geku Plastik wordt niet alleen het dienstenpallet breder, ook versterken we ons duurzame karakter.” (Foto: Rob Sas)

Harkema is CEO en eigenaar van HPI Group in Woerden. In de afgelopen jaren verwierf hij al Bema Kunststoffen, CKV Plastics, Metron en Packpower, allen actief in de kunststofverwerkende industrie voor de sectoren chemie, automotive, reiniging, personal care en technisch spuitgietwerk. Volgens Harkema is deze stap richting de PET sector logisch: “Door het toevoegen van zowel PET Innovators als Geku Plastik aan onze portefeuille, halen we twee PET-specialisten in huis.

Niet alleen wordt het dienstenpallet breder, ook versterken we het duurzame karakter van HPI Group en dat is de toekomst. Beide bedrijven zetten een hoog percentage gerecycled PET in en bieden klanten nu al de mogelijkheid klaar te zijn voor de Europese wetgeving van 2025. Met de aankoop van Geku Plastik ontsluiten wij bovendien de Duitse markt voor onze groep.”

PET Innovators is zeer vernieuwend. Als enige fabriek in Europa worden er volledig geautomatiseerd, geëtiketteerde en gedopte PET flessen voor zelf geperst sinaasappelsap in de supermarkt geproduceerd. Daarnaast heeft het bedrijf in 2021 als eerste producent ter wereld een stapelbare 10L PET jerrycan met geïntegreerd (PET) handvat op de markt gebracht. Geku Plastik is met name actief in de chemiemarkt waarin het klanten door heel Duitsland belevert.

Huub Verbeeten van Marktlink Fusies en Overnames begeleidde Harkema bij al zijn acquisities en verkende voor hem de markt voor de juiste overnamekandidaten. “Samen met Paul hebben we vijf jaar geleden een actieve buy-and-buildstrategie uitgestippeld in de kunststofindustrie. Juist in de economisch onzekere tijden, veroorzaakt door het coronavirus, draait de food- en desinfectiemarkt beter dan ooit. Met deze twee nieuwe transacties zorgen we ervoor dat we risico’s in de markt verdelen. Kortom, een weloverwogen aankoop voor HPI Group.”

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X