HPS Industrial levert industriële pc’s voor trackless ETF-voertuigen in Walibi-attractie

0

Als je al eens een ritje hebt gemaakt in de Walibi-attractie Popcorn Revenge, dan vraag je je wellicht af: hoe kunnen deze sierlijke wagens bewegen zonder rails? De maker van deze interactieve trackless darkride, geeft antwoord op deze vraag.

Het Limburgse bedrijf ETF Ride Systems is de maker van de Popcorn Revenge-voertuigen. Ruud Koppens, CEO van ETF legt uit: “Onze trackless voertuigen maken gebruik van inductie, ze volgen een route die wordt weggewerkt onder de vloer. Hierdoor lijkt het net alsof de voertuigen in Popcorn Revenge vrij over de vloer bewegen.”

In de Popcorn Revenge-voertuigen is een hele berg software en hardware weggewerkt die deze technologie mogelijk maakt. Koppens: “De voertuigen sturen voor een groot deel de show control aan van de attractie – denk aan het openen van een deur als een voertuig nadert en het afspelen van de juiste geluidseffecten op het juiste moment. Als er iets met de techniek in het voertuig gebeurt, ligt dus de gehele attractie stil. Dit betekent dat de hardware in het voertuig continu moet presteren. We stellen daarom hoge eisen aan de industriële pc’s en de leverancier ervan.”

Voor de industriële pc’s in de voertuigen, heeft ETF de hulp van HPS Industrial ingeschakeld. Steven Wigboldy, Business Development Manager bij HPS Industrial: “Onze embedded computers zijn vooral geschikt omdat ze geen bewegende onderdelen bevatten, hierdoor gaan ze veel minder snel stuk. Matt Naus, Senior Software & Electronics engineer bij ETF vult aan: “Je kunt je misschien wel voorstellen dat de voertuigen in Popcorn Revenge letterlijk stof doen opwaaien, aangezien ze de hele dag over de grond glijden. Als er stof in een ventilator van een pc terechtkomt, kan dat een storing veroorzaken.” Daarnaast is het belangrijk dat een industriële pc verschillende spanningsniveaus aankan. Matt Naus: “Een lege accu heeft een heel ander niveau dan een volle accu. In het verleden hadden we pc’s die deze spanningsverschillen niet aankonden, waardoor ze oververhit raakten en kapot gingen. Die robuustheid is dus heel belangrijk. Deze kwaliteitseis is een van de redenen waarom we HPS Industrial hebben geselecteerd als leverancier van onze embedded pc’s.” Daarnaast is ook het serviceniveau van een leverancier belangrijk. Ieder uur dat een attractie stilstaat is een uur te lang. Matt Naus: “Uit ons eigen research bleek dat HPS Industrial snel support kan leveren, omdat het bedrijf directe contacten heeft met fabrikanten. Dat snel kunnen schakelen vinden we belangrijk. In de ruim vier jaar dat ETF de pc’s van HPS gebruikt, is de samenwerking met HPS probleemloos verlopen.”