Nieuwe UPS-oplossing met LoRa-technologie

0
0

Arbor Technology, leverancier van industriële PC’s en IIoT-oplossingen, biedt via HPS Industrial zijn SCP Cube oplossing aan. Dit is een noodstroomvoorziening (UPS) oplossing die gebruikmaakt van meerdere condensatoren, specifiek ontwikkeld voor box- en panel PC’s.

Plotselinge stroomuitval of wisselende elektriciteitsaanvoer, ook al is het maar kort, kan kostbare productiemachines beschadigen. Daarom zijn UPS-oplossingen standaard opgenomen in een industriële omgeving. Geïntegreerd met LoRa-communicatietechnologie en -sensoren, dient de SCP Cube niet alleen als UPS, maar ook als een IIoT-sensorkoppeling. Het kan daarnaast werken met centrale gateways en cloud-servers om een volledige IIoT-oplossing te creëren. Vergeleken met grote UPS-systemen met batterijvoeding die urenlang stroom kunnen leveren, biedt SCP Cube met meerdere condensatoren een paar minuten back-up stroom. Het belangrijkste doel is om het systeem voldoende tijd te geven voor een standaard uitschakeling om schade aan hardware en software van ingebouwde apparatuur te voorkomen.

Een UPS met condensatoren heeft meerdere voordelen, waaronder hogere conversie en een efficiënte oplaadtijd. Daarnaast kunnen gewone batterijen zoals lood-zuur accu’s en lithium-ion batterijen gevoelig zijn voor hoge of lage temperaturen terwijl de SCP CUBE van Arbor Technology, die via HPS Industrial geleverd wordt, op basis van condensatoren blijft presteren bij temperaturen van -20 tot wel 70 graden Celsius. Bovendien kunnen de condensatoren in theorie onbeperkt opnieuw opgeladen worden en zijn ze zo goed als onderhoudsvrij.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein