Hybrid Software breidt Cloudflow Maker uit voor 3D Binder Jet-toepassingen

Hybrid Software, de wereldwijde leverancier van softwareoplossingen voor de grafische industrie industrie, kondigt de uitbreiding aan van zijn Additive Manufacturing (AM)-softwareportfolio. Met een Innovatie- en Ondernemerschapssubsidie van de Vlaamse overheid zal Hybrid Software middels een aanvullend R&D-project meerdere nieuwe functionaliteiten aan de Cloudflow Maker AM-workflowsoftware toevoegen.

Kris Binon, AM Business Development Manager, (l) met het Meteor Inkjet-team tijdens Formnext 2023.

Het doel van het R&D-project is de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten waaronder een ‘van CAD tot postprocess’ softwareoplossing voor Binder- en Material Jetting-technologieën. Deze nieuwe functionaliteiten zullen de kosten per onderdeel verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit, betrouwbaarheid en herhaalbaarheid van het proces vergroten.

Kris Binon, Hybrid Business Unit Manager voor AM, is erg blij met de overheidssubsidie: “We hebben een solide business case, gedreven door echte marktbehoeften en geleverd vanuit onze interne expertise. We zijn blij dat we deze claim richting de overheid adequaat hebben kunnen onderbouwen, omdat we geloven dat dit project een tastbare meerwaarde gaat creëren voor AM-machinebedieners.

Ons team is al begonnen met het opzetten van tests die een aantal van de parameters zullen kwantificeren die in onze software moeten worden toegepast, in lijn met ons doel om positieve effecten te bereiken op het verbruik, de printsnelheid en de energie-efficiëntie.”

Software voor industrialisatie

Nick De Roeck, co-president van Hybrid Software, deelt: “De 3D-printindustrie staat op een kruispunt: nu printerproducenten en -gebruikers zich richting industrialisatie richten, hebben ze software nodig om die evolutie te ondersteunen. Op zo’n moment zijn optimalisatie en stroomlijning sleutelbegrippen.

Om dat te bereiken kan Hybrid zijn expertise op het gebied van de industrialisatie van het printen voor labels en verpakkingen benutten en functionaliteiten met toegevoegde waarde ontwikkelen voor Additive Manufacturing. Dit project past volledig in die scope. Het brengt ons waar we willen zijn en legt de basis voor verdere groei van de groep.”

Voorbeeld voor de evaluatie van nieuwe functies zoals beschreven in het R&D-project.

Voorbeeld voor de evaluatie van nieuwe functies zoals beschreven in het R&D-project.

De Roeck voegt hieraan toe: “Een deel van de R&D-inspanningen zullen ook onze bestaande oplossingen ten goede komen. We kijken vooral naar de toepassing van AI om de ontwikkeling van nieuwe algoritmen verder te verbeteren, bijvoorbeeld voor geavanceerde dithering en inktbeheer. Onze co-ontwikkelingsprojecten met de eerste geselecteerde OEM’s van Binder en Material Jetting zullen in de nabije toekomst ook worden aangekondigd.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?